MENIU

Bucureștenii, CAMPIONI ai vaccinării anti-Covid. Care sunt județele unde s-au vaccinat cei mai mulți români

Centru vaccinare antiCovid

Peste 33% din populația rezidentă în București s-a vaccinat împotriva COVID-19. Un anunț în acest sens a fost făcut, astăzi, de medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare anti-Covid (CNCAV). Pe locul al doilea este județul Cluj, unde 30,2% dintre rezidenți s-au vaccinat, urmat de Sibiu, Brașov, Timiș și Constanța. 

Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, rata de acoperire vaccinală în București, la populația rezindentă - așa cum este ea raportată de Institutul Național de Statistică - este de circa 33,8% în București, iar dacă eliminăm populația sub 16 ani și ne referim doar la populația eligibilă pentru vaccin, rata de acoperire în Capitală este de 40%.

Astfel, în județul Cluj, rata de acoperire vaccinală este de 30,2%, iar la populația eligibilă (peste 16 ani) de 35,7%. În municipiul Cluj, însă, rata de acoperire vaccinală este mult mai mare, respectiv de 40%.

În județul Sibiu, rata de acoperire vaccinală este de 23,7% (28,9% pentru populația eligibilă), urmat de județul Brașov cu o rată de acoperire vaccinală a populației rezidente de 23,65%(28,8% pentru populația eligibilă, peste 16 ani).

În județul Timiș avem o rată de 23,41% (27,8% pentru populația eligibilă), în vreme ce în județul Constanța vorbim despre un procent de 22,6% (27,38% pentru populația eligibilă).

 
"Cel puțin parțial, acest lucru explică și evoluția favorabilă a pandemiei la nivel național", a declarat șeful CNCAV.