MENIU

Bucătarul român care a băgat spaimă printre străini. Dragoș și-a amenințat iubita că îi va tăia fața

Un bucătar român, Dragoș Henter, deportat recent în România, a reușit să se întoarcă în Marea Britanie la doar 17 zile după ce i s-a ordonat să plece.

Dragoș Henter, în vârstă de 32 de ani, a fost condamnat la 32 de luni de închisoare pentru violențe extrem de grave îndreptate împotriva partenerei sale, pe care a amenințat-o că îi va tăia fața pentru a o face să semene cu Joker, personaj din filmele Batman.

De-a lungul a patru ani, acesta a supus-o la abuzuri severe, iar ulterior a fost prins în detenție cu cartele SIM ilegale. Poliția britanică a considerat că Henter reprezenta un pericol public și l-a deportat pe 21 august, după ce și-a ispășit pedeapsa.

Român deportat, din nou în Marea Britanie: Amenințări șocante la adresa iubitei

Însă, pe 7 septembrie, Henter a fost reținut în Dundee, Scoția, unde a fost prins conducând sub influența alcoolului. Atunci când a fost oprit de polițiști, acesta a încercat să folosească un nume fals, dar verificările au confirmat că a intrat ilegal în țară.

Recent, el a fost condamnat din nou la patru luni de închisoare pentru conducere în stare de ebrietate și pentru că a încălcat ordinul de deportare. Henter a susținut că a plătit 10.000 de lire sterline pentru a intra ilegal în Marea Britanie, dorind să fie alături de soția și copiii săi. De asemenea, a declarat că intenționează să se întoarcă în Scoția de fiecare dată când va fi deportat.

Instanța a evidențiat trecutul său criminal, care include multiple condamnări pentru violență domestică, agresiune și deținere de arme ofensive. În februarie 2020, el i-a spus partenerei sale că îi va tăia fața dacă o va vedea vorbind cu alți bărbați. Procurorul Gavin Burton a subliniat gravitatea amenințărilor sale.

În prezent, Dragoș Henter se află într-o închisoare din Scoția, iar autoritățile analizează ce măsuri vor fi luate după ispășirea pedepsei sale.