MENIU

Bruxelles, undă verde la ajutorul de stat pentru pierderile TAROM din pandemie - 1,9 milioane de euro

Bruxelles, undă verde la ajutorul de stat pentru pierderile TAROM din pandemie - 1,9 milioane de euro

Bruxelles confirmă ajutorul pentru TAROM de aproape 2 milioane de euro de compensare a pierderilor din pandemie ale companiei naționale aeriene.

Comisia Europeană a constatat că o măsură de ajutor de 1,9 milioane de euro acordată de România pentru a sprijini TAROM este în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat, potrivit unui comunicat al forului comunitar. În cadrul măsurii, ajutorul va lua forma unei injecții de capital. 

Din cauza restricțiilor în vigoare în pandemie, TAROM a înregistrat o scădere abruptă a traficului și a rentabilității în perioada respectivă. 

Măsura vizează compensarea companiei aeriene naționale pentru daunele suferite pe 14 rute în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2020 din cauza pandemiei de coronavirus și a restricțiilor de călătorie impuse de România și de alte țări pentru a limita răspândirea virusului.

Comisia Europeană a mai aprobat o altă măsură în linia compensării pierderilor TAROM la 2 octombrie 2020, pentru despăgubirea companiei aeriene în urma daunelor suferite în perioada 16 martie – 30 iunie 2020.