MENIU

Britney Spears scapă de sub tutela tatălui său la 39 de ani, după 13 ani în care acesta i-a controlat averea

Britney Spears

Artista Britney Spears este, în sfârșit, liberă. După 13 ani, tatăl său a renunţat la statutul de tutore legal al cântăreţei.

Jamie Spears a depus joi la Curtea Superioară din Los Angeles documente în care confirmă că este de acord cu delegarea acestei funcţii unei alte persoane.

”Deşi domnul Spears a devenit ţinta unor atacuri continue şi nejustificate, nu crede că o bătălie juridică cu fiica lui pentru statutul său de tutore ar fi cel mai bun lucru pentru ea”, se arată în document.

”Ne bucură să anunţăm că domnul Spears şi avocata lui au admis azi că trebuie destituit. Este o revendicare pentru Britney”, a declarat noul avocat al artistei, Mathew Rosengart.

Anunțul tatăului vedetei vine și în contextul în care avocatul acesteia investighează modul în care a administrat averea fiicei sale, având în vedere că au apărut plăţi nejustificate unor promotori de concerte în condiţiile în care artista s-a retras de pe scenă. Jamie Spears a negat că ar exista alte motive pentru renunţarea lui la tutelă, asigurând că a decis acest lucru din cauza presiunii publice exercitate asupra lui. Tatăl artistei a precizat că vrea să colaboreze cu justiţia şi cu noul avocat al fiicei sale pentru a pregăti o tranziţie lină către un nou tutore. 

Rosengart a cerut ca un consultant financiar să-l înlocuiască pe tatăl cântăreţei de la gestionarea finanţelor, având în vedere că aspectele medicale sunt supravegheate de avocata Jody Montgomery. Prin retragerea lui Jamie Spears, Montgomery este singura care mai rămâne implicată în caz. Anterior s-au retras avocatul desemnat al lui Britney, impresarul ei artistic şi un fond de investiţii care controla finanţele artistei împreună cu tatăl acesteia, potrivit Agerpres.

”Această tutelă plăteşte salariul multor oameni”, a fost una dintre plângerile trecute de Britney în declaraţia sa din 23 iunie, care a făcut înconjurul lumii şi a demarat procesul pentru a pune capăt tutelei legale care îi controlează viaţa de peste 13 ani.

În instanță, Britney Spears a pierdut procesul intentat tatălui ei. La proces, celebra cântăreața a făcut mărturii cutremurătoare. Și-a denunțat părintele pentru controlul exagerat asupra vieţii ei, ba chiar l-a acuzat că o împiedică să se recăsătorească și este forțată să ia anticonceptionale, totul pentru a-i lua averea strânsă de-a lungul anilor, a spus cântăreața. Mai multe detalii sunt disponibile AICI.