MENIU

Brazilia, foarte afectată de pandemie, a început producția vaccinului AstraZeneca împotriva COVID-19

Vaccin AstraZeneca împotriva COVID-19 Foto: ProfiMedia

Brazilia a început producția vaccinului AstraZeneca în cel mai mare centru de cercetare din America Latină! Brazilia este grav afectată de coronavirus, fiind, din păcate, pe primele locuri în topul negativ COVID-19 din lume. Săptămâna trecută, țara sud-americană a depășit pragul de un sfert de milion de morți. Potrivit celor mai recente studii, mutația braziliană ar fi anihilată de vaccinurile dezvoltate de Pfizer/BioNTech și AstraZeneca, ambele fiind deja administrate în România.

 

Brazilia a început luni producţia pe scară largă a vaccinului AstraZeneca la principalul centru de cercetare Fiocruz din Rio de Janeiro.

Vaccinul produs cu medicamente importate din China a trecut de testele necesare şi 3,8 milioane de doze se aşteaptă să fie predate Ministerului Sănătăţii din Brasilia până la sfârşitul lunii martie.

Sosirea recentă a unui transport de materii prime pentru a fabrica 12,2 milioane de doze de vaccin AstraZeneca a adus noi speranţe legate de vaccinare pe fondul răspândirii rapide a coronavirusului în Brazilia.

Cu Fiocruz, Brazilia are o fabrică de vaccinuri considerată cea mai mare din America Latină.

Până la jumătatea anului 2021, Fiocruz îşi propune să producă un număr de 110 milioane de doze de vaccin AstraZeneca împotriva coronavirusului folosind produse farmaceutice importate, scrie presa locală, citată de DPA, potrivit Agerpres.

În a doua jumătate a anului, datorită transferurilor de tehnologie, vor putea fi produse încă 110 milioane de doze complet independent.

Brazilia a început vaccinarea anti-COVID-19 în luna ianuarie a acestui an.

Brazilia, în top 3 negativ COVID-19, a ajuns la peste 11 milioane de persoane infectate cu coronavirus, dintre care au murit peste 260 de mii.

Brazilia este pe al treilea loc din lume la numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus, cu 11.055.480, după Statele Unite, pe primul loc, cu 29,7 milioane de infectați, și India, cu 11,24 de milioane de cazuri confirmate cu COVID-19, și pe al doilea loc în lume la decese din cauza COVID-19 în lume, după SUA, cu 538.628 de morți.