MENIU

Braşov: Bărbat care şi-a ucis iubita în bătaie, condamnat la ÎNCHISOARE PE VIAŢĂ

Braşov: Bărbat care şi-a ucis iubita în bătaie, condamnat la ÎNCHISOARE PE VIAŢĂ

Un bărbat din localitatea braşoveană Săcele care în iunie 2013 şi-a ucis iubita, după ce a bătut-o crunt şi a sechestrat-o apoi în casă, fără a-i permite să primească îngrijiri medicale, a fost condamnat la închisoare pe viaţă de către magistraţii Tribunalului Braşov, decizia nefiind definitivă.

În 20 martie, Tribunalul Braşov l-a condamnat pe Ştefan Marcel Roger, în vârstă de 38 de ani, la pedeapsa detenţiunii pe viaţă pentru infracţiunea de omor calificat, după ce acesta şi-a ucis în bătaie iubita, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, instanţa îl obligă pe inculpat să plătească Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov suma de 1.414 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor medicale de care a beneficiat victima, Irina Bene, care a murit la spital.
De asemenea, Ştefan Marcel Roger trebuie să plătească daune morale de 20.000 de euro copilului victimei sale, la care se adaugă cheltuieli judiciare de 3.500 lei, potrivit deciziei instanţei.

Decizia Tribunalului Braşov nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel.

Ştefan Marcel Roger a fost arestat preventiv în iunie 2013, fiind acuzat că a violat-o, apoi a omorât-o în bătaie pe iubita sa, care refuzase săîntreţină relaţii sexuale cu el în prezenţa unei alte persoane.

Femeia, în vârstă de 37 de ani, a fost bătută crunt de bărbat, apoi a fost sechestrată în casă fără a i se permite să primească îngrijiri medicaletimp de câteva zile, până când starea i s-a agravat, apoi a fost transportată la Spitalul Judeţean Braşov, unde a murit la scurt timp. Femeia a susţinut la spital că, de fapt, a fost tâlhărită de persoane necunoscute, după cum o obligase concubinul ei să spună.

În urma anchetei, procurorii Parchetului Tribunalului Braşov au stabilit că femeia a fost bătută cu pumnii, cu picioarele, cu un scaun şi cu un cablu, pe motiv că a refuzat să întreţină relaţii sexuale cu el, în prezenţa unui prieten al acestuia.

Conform raportului de autopsie întocmit de către Serviciului Judeţean de Medicină Legală Braşov, moartea femeiii a fost violentă, "fiind cauzată de şocul traumatic extern contuziv, insuficienţă pluriorganică de ileon, cu peritonită generalizată, care iniţial a evoluat neasistat medical“.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Braşov.

Agresorul femeii, Ştefan Marcel Roger, şi sora acestuia au fost reţinuţi, în 19 iunie 2013, bărbatul pentru omor şi lipsire de libertate în mod ilegal, iar femeia pentru lipsire de libertate. Sora agresorului, în vârstă de 25 de ani, a fost ulterior eliberată, după ce a consimţit să colaboreze cu anchetatorii pentru aflarea adevărului în acest caz, iar bărbatul a fost arestat preventiv.

Mai multe articole despre:
bătaie condamnare iubita închisoare de viaţă