MENIU

Boris Johnson face schimbări în guvern, dar nu scapă de scandaluri! Soția sa, numită maestrul păpușar de la Downing Street

Boris Johnson FOTO: Profimedia

Într-o biografie explozivă semnată de un parlamentar conservator, soţia premierului britanic, Carrie Johnson, este făcută vinovată pentru haosul de la Downing Street 10.

Potrivit lordului Mihael Ashcroft, care semnează această biografie, Boris Johnson ar fi un „bărbat nefericit şi însingurat”, complet hipnotizat de soţia sa mult mai tânără decât el şi copleşit de influenţa prietenilor ei, care s-au impus de facto la Downing Street 10. 

Lordul Ashcroft susţine că soţia premierului se foloseşte de telefonul mobil al acestuia pentru a conduce din umbră evenimentele. 

Foşti consilieri la Downing Street 10 mărturisesc că se temeau uneori că Boris Johnson s-ar putea răzgândi peste noapte, în urma unor discuţii cu soţia sa, în cazul unor decizii politice în care existau deja acorduri. 

Ei mai mărturisesc că premierul ar fi refuzat să ia anumite decizii doar pentru a nu-şi enerva soţia şi a evita certurile acasă.

Există mărturii că Boris Johnson era asaltat cu mesaje şi apeluri de către soţia sa în timp ce se ocupa de treburile ţării. 

Consilierii care au sfidat-o, între care fostul strateg politic Dominic Cummings, s-au trezit îndepărtaţi de la Downing Street 10. 

Anturajul soţilor Johnson s-a declarat revoltat faţă de acuzaţiile lordului Ashcroft şi le-a respins în totalitate.

Această biografie, publicată din 6 februarie în „Daily Mail”, apare în contextul scandalului „Partygate”, o serie de dezvăluiri stânjenitoare despre petrecerile organizate la Downing Street 10 în plină carantină. 

În ciuda tuturor acuzațiilor care i le aduc, Boris Johnson face schimbări. 

Premierul britanic Boris Johnson a numit un nou şef de personal şi un director de comunicare în locul demisionarilor din aceste posturi, ca parte a unei reforme în Downing Street prin care încearcă să-şi relanseze guvernul după săptămâni de polemică, scrie duminică EFE.

Johnson a anunţat că actualul secretar de stat şi cancelar al ducatului Lancaster, Stephen Barclay, va fi noul şef de personal, înlocuindu-l pe Dan Rosenfield, element-cheie pentru funcţionarea reşedinţei şi birourilor oficiale ale premierului britanic.