MENIU

Boris Johnson: Deschiderea școlilor în septembrie - o necesitate socială, economică și morală

Boris Johnson: Deschiderea școlilor în septembrie - o necesitate socială, economică și morală

Prim-ministrul britanic, Boris Johnson, susține că redeschiderea școlilor în luna septembrie este o necesitate socială, economică și morală, subliniind că acestea vor funcționa în siguranță, în ciuda ameninățrii pandemiei de coronavirus, potrivit Ziare.com.

Afirmațiile au apărut în editorialul publicat de acesta în Mail on Sunday, în care premierul relata că reluarea cursurilor este o prioritate națională.

Poziția premierului britanic nu este o surpriză, având în vedere că, în urmă cu doar câteva zile, Boris Johnson declara că școlile vor fi ultimele închise în cazul unor viitoare restricții, al unei viitoare carantine.

În Anglia, școlile au fost închise în luna martie, odată cu măsura de carantinare. Excepție au făcut copiii lucrătorilor esențiali. Ele au fost redeschise în luna iunie pentru un număr redus de elevi.

Guvernul britanic dorește însă ca elevii să revină la școală la începutul lunii septembrie.

"Să menținem școlile închise mai mult decât este absolut necesar este intolerabil din punct de vedere social, nesustenabil din punct de vedere economic și nejustificat moral", a scris Johnson.

Costurile pentru părinții care nu pot munci dacă școlile sunt închise sunt mai mari și țara se va confrunta cu mari probleme dacă elevii nu participă la educație, a mai notat prim-ministrul, subliniind că pandemia nu s-a terminat "și ultimul lucru pe care oricare dintre noi și-l poate permite este să se complacă: "Dar acum, când știm suficient pentru a redeschide școlile pentru toți elevii în siguranță,  avem datoria morală de a face asta".

Ziarul Sunday Times precizează că premierul britanic a comandat o campanie de PR pentru a-și susține cauza.

Mai multe articole despre:
boris johnson deschidere scoli anglia