MENIU

Boris Johnson a cedat în fața variantei Delta a coronavirusului! Marea Relaxare, AMÂNATĂ cu o lună în Marea Britanie

Boris Johnson a cedat în fața variantei Delta a coronavirusului! Marea Relaxare, AMÂNATĂ cu o lună în Marea Britanie

Marea Relaxare din Marea Britanie a fost amânată cu o lună din cauza variantei indiene a coronavirusului. Anunțul a fost făcut de premierul Boris Johnson, care a cedat în cele din urmă în fața avertismentelor și cererilor epidemiologilor.

Marea Relaxare („Ziua Libertății”) era programată pentru 21 iunie, însă din cauza răspândirii accelerate a variantei indiene - Delta - a coronavirusului, autoritățile britanice au decis amânarea eliminării totale a restricțiilor. Medicii și epidemiologii au cerut încă de la începutul lunii iunie amânarea relaxării totale tocmai din cauza pericolului noii tulpini Delta.

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat luni că va amâna cu patru săptămâni, până la 19 iulie, ridicarea ultimelor restricţii impuse în Anglia pentru combaterea epidemiei de coronavirus, din cauza unei creşteri a cazurilor legate de varianta Delta, apărută iniţial în India, relatează AFP.

„Suntem foarte preocupaţi de varianta Delta, care se răspândeşte mai repede decât s-a prevăzut în foaia de parcurs din februarie”, care prevedea o redeschidere completă la 21 iunie, a explicat premierul britanic, care, prin urmare, preferă „să aştepte până la 19 iulie, pentru a da (serviciului de sănătate) timpul suplimentar de care are nevoie”. 

Bilanțul cazurilor confirmate de coronavirus a ajuns, de la începutul pandemiei, la peste 4,57 milioane și 127.907 de oameni au murit. În ultima perioadă, numărul infectărilor zilnice a depășit constant 7.400.

În același timp, peste 60% dintre britanici au fost vaccinați împotriva COVID-19 în ultimele aproape 7 luni.