MENIU

BONUSURI NESIMŢITE LA TAROM: Unde se duc sute de mii de euro UPDATE

BONUSURI NESIMŢITE LA TAROM: Unde se duc sute de mii de euro

Deşi zboară de ani de zile în pierdere, TAROM dă sume uriaşe pe salarii compensatorii şi bonusuri. Ziariştii de la sursazilei.ro scriu că, numai în acest an, compania naţională cheltuieşte două milioane de euro cu salariile compensatorii pentru pensionari şi peste 500.000 de euro pentru bonusuri. UPDATE: Reprezentanţii TAROM au venit cu precizări la solicitarea Realitatea TV, spunând că informaţiile apărute în presă sunt eronate.

Potrivit jurnaliştilor de la sursazilei.ro, numai în primele patru luni ale acestui an, Tarom a cheltuit 500.000 de euro cu salariile angajaţilor care au ieşit anticipat la pensie.

De altfel, în proiectul privind bugetul de venituri şi cheltuieli al companiei TAROM pe anul în curs, sunt alocate în total peste două milioane de euro. 

În acest an, mai mulţi angajaţi TAROM, de la departamenul tehnic, şi-au depus dosarele de pensionare. Deşi unii dintre ei au doar 57 de ani şi ar putea să mai lucreze, aceştia aleg să se retragă din activitate datorită acestor bonusuri uriaşe.

În plus, TAROM nu se zgârceşte nici cu salariile şefilor, spun jurnaliştii. Compania de stat a cheltuit, în 2013, pentru Christian Heinzmann şi Michael Moriaty - 1,58 milioane de lei. În primele patru luni ale acestui an, TAROM a dat 505.000 lei pentru salariile celor doi şefi, dar Moriaty a plecat în luna mai. 

În acelasi timp Tarom a anuntat ca anul trecut pierderile s au ridicat la 130 de milioane de lei, ce-i drept în scădere cu 44% faţă de 2012. Cel mai greu an a fost 2010 când piederile erau de 332 de milioane de lei.

PRECIZĂRI de la TAROM: Informaţiile NU sunt corecte

ÎN ULTIMELE 18 LUNI, NICIUN ANGAJAT AL COMPANIEI TAROM NU A BENEFICIAT DE DE BONUSURI, se spune într-un mesaj trimis de TAROM către Realitatea TV.

"S-a acordat , conform Contractului Colectiv de Munca, tuturor angajatilor TAROM o prima de Craciun, in decembrie 2013 de 300 RON (net) si o prima de Paste 2014 in valoare de 200 RON (net)",, spun oficialii TAROM 

Pentru a clarifica termenii de Sporuri, Bonificatii, Bonusuri in valoarede la care faceti referire, va precizam ca, in conformitate cu BVC 2014:

- pozitia "Sporuri" din bugetul TAROM, cuprinde sporurile de vechime si sporul sistematic de stat peste program, (doar pentru personalul careare dreptul la aceste sporuri).

- pozitia "Bonificatii", conform CCM, contine indemnizatiile pentrucursele interne, sporul pentru conditii nocive, orele de noapte sisalariul personalului cand este la simulator sau scoala.

- pozitia Bonusuri reprezinta: cheltuieli sociale prevazute la art.21din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, adica ajutoare sociale (nasteri si inmormantari) si tichete de masa.

Mai multe articole despre:
Tarom zbor pierdere bonusuri