MENIU

Incident în timpul procesului lui Liviu Dragnea. "Mulți vor demisia mea din viață"

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea
<p>Termen final &icirc;n procesul lui Dragnea</p>

Un incident a avut loc în timpul procesului în care Liviu Dragnea este judecat pentru instigare la abuz în serviciu. O femeie a fost scoasă din sală după ce a strigat că liderul PSD ar trebui să îşi dea demisia. Judecătorii au stabilit următorul termen în dosar pentru data de 25 aprilie, potrivit Realitatea TV.

Un incident a avut loc în timpul procesului în care Liviu Dragnea este judecat pentru instigare la abuz în serviciu. O femeie a fost scoasă din sală după ce a strigat că liderul PSD ar trebui să îşi dea demisia.

La ieșirea din sala de judecată, Liviu Dragnea a fost abordat din nou de femeia care i-a cerut demisia. "Cei care se află în spatele dumneavoastră nu doresc demisia mea dintr-o funcție sau alta, ci demisia mea din viață. Sunt mulți dintre cei care vă susțin care sunt deranjați de faptul că spun adevărul despre ceea ce se întâmplă în România, despre banii străini în România, despre oameni care fac foarte mult rău", a răspuns Liviu Dragnea.

Judecătorii au stabilit următorul termen în dosar pentru data de 25 aprilie, potrivit Realitatea TV.

Magistraţii Curţii Supreme au audiat marți mai mulţi inculpaţi în procesul în care şeful PSD, Liviu Dragnea este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

Bombonica Prodana, fosta soţie a liderului PSD, Liviu Dragnea, a ridicat la Curtea Supremă o excepţie de neconstituţionalitate privind infracţiunea de abuz în serviciu. Ea arată că este necesar ca în prevederile legii penale să existe un prag valoric al pagubei. Bombonica este judecată pentru un prejudiciu de 108.000 de lei.

În acest dosar, Liviu Dragnea a fost trimis în judecată alături de 10 persoane, directori şi angajaţi în cadrul DGASPC Teleorman. Politicianul ar fi instigat mai mulţi şefi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman să angajeze în cadrul Direcţiei două membre PSD, care însă nu au dat nicio zi pe la birou, deşi erai plătite lunar în baza unui contract de muncă. Astfel, statul a fost prejudiciat cu 108.612 de lei.

Bombonica Prodana, fosta soție a lui Dragnea, vrea prag pentru abuz în serviciu

Mai exact, Bombonica Prodana arată că potrivit actualelor prevederi a infracţiunii de abuz în serviciu, lipsa unui prag valoric minim pentru stabilirea pagubei ar fi neconstitutională. De altfel, această problemă, a pragului valoric, a fost atinsă şi în celebra OUG 13/2017 când Guvernul stabilise că pentru incriminarea infracţiunii era necesar un prag minim valoric de 200.000 de lei.

Astfel, dacă ar fi intrat în vigoare OUG 13/2017, acuzaţiile de abuz în serviciu din dosarul în care sunt judecaţi Bombonica Prodana şi Liviu Dragnea, ar fi fost clasate.

Trei dintre inculpaţi, printre care şi cele două membre PSD, au pledat „vinovat" pe 14 februarie la Curtea Supremă, şi cer să fie judecaţi în procedură simplificată, pentru a obţine o condamnare mai mică cu o treime, potrivit adevarul.ro. Judecătorii au stabilit pentru termenul de astăzi începerea audierilor. Liviu Dragnea le-a spus judecătorilor Curţii Supreme că vrea să fie audiat în acest caz.