MENIU

BOMBĂ: Doru Trăilă, avocatul generalilor, a preluat AFACERILE milionarului Mihai Tufan. SURSE: Doi afaceriști, certetați în dosarul Coldea-Dumbravă

Mihai Tufan/ Captură video

Noi detalii din dosarul generalilor Coldea-Dumbravă. Afaceristul Mihai Tufan a cedat trei firme lui Doru Trăilă, după ce a ieșit din închisoare. Tufan a ajuns în spatele gratiilor, după ce a fost condamnat doar la 3 ani și șase luni din închisoare, iar la instanța de fond el primise 2 ani și două luni. Judecătorul din primă instanță este Cătălin Bunea, cel care l-a condamnat în primă instanță și pe Cătălin Hideg. Bunea este un fost student al avocatului Doru Trăilă. 

Ies la iveală noi detalii din mega afacerile făcute de către axa Trăilă-Coldea și Dumbravă. Afaceristul Mihai Tufan a cedat trei firme avocatului Doru Trăilă în 2023, iar profitul companiilor s-a ridicat la peste 30 de milioane de euro. Bunurile de la firmele Electrocarbon, Elsid și Vektor Elements au intrat în posesia oamenilor din Staul Paralel, după ce Mihai Tufan, ieșit din închisoare, s-a retras din afaceri. 

Mihai Tufan este un om de afaceri controversat care a ajuns în spatele gratiilor din cauza unui dosar pentru tentativă de omor și alt dosar pentru conducerea mașinii sub influența alcoolului. Afaceristul din Prahova ar fi unul dintre beneficiarii optimizării judiciare puse în practică de către generalii Coldea și Dumbravă.

Tufan a fost condamnat la doar 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul de omor. În primă instanță, el a fost condamnat de judecătorul Cătălin Gabriel Bunea de la Tribunalul București, un fost student al profesorului Doru Trăilă. Mai mult, este același judecător din cazul omului de afaceri Cătălin Hideg.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA suspectează că Dumbravă, Coldea și Trăilă ar fi influențat judecătorul în acest caz, iar firmele lui Tufan trecute pe numele lui Trăilă sunt, de fapt plata, serviciilor oferite în sala de judecată.

Cele trei firme trecute pe numele lui Doru Trăilă sunt administrate de către milionarul Mihai Anastasescu. Cei doi milionari din Prahova din jurul Statului Paralel sunt urmăriți penal în dosarul tripletei Coldea-Dumbravă și Trăilă.

Coincidență sau nu, Mihai Tufan a fost reprezentat în fața judecătorilor în cazul de omor de către avocatul Alex Șerban, actualul apărător al tripletei Coldea-Dumbravă-Trăilă.