MENIU

Bogdan Aurescu, reacție la cazul Navalnîi: "Reținerea liderului opoziției ruse la întoarcerea în Rusia este inacceptabilă”

Bogdan Aurescu - Ministrul de Externe

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a reacţionat după ce liderul opoziției ruse - Alexei Navalnîi a fost arestat duminică seara, la punctul de control al paşapoartelor de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova.

„Reținerea liderului opoziției ruse @navalny la întoarcerea în Rusia după ce și-a revenit în urma otrăvirii cu Novichok este inacceptabilă. Represiunea împotriva opoziției, doar pentru că este opoziție, este pur nedemocratică”, a scris Bogdan Aurescu pe Twitter.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a cerut duminică autorităţilor ruse să îl elibereze imediat pe dizidentul Alexei Navalnîi.

Navalnîi a revenit de la Berlin, unde fusese internat din august pentru a fi tratat după otrăvirea cu agent neurotoxic Noviciok, deşi ştia că ar putea fi arestat.

Cursa aeriană a companiei Pobeda, cu care a sosit dizidentul, trebuia să aterizeze pe aeroportul Vnukovo, unde Navalnîi era aşteptat de un grup de susţinători care îi scandau numele. Poliţia a dispersat protestatarii şi i-a arestat pe câţiva dintre ei.

Avionul în care se afla Navalnîi a fost redirecţionat în ultimul moment spre Şeremetievo

Mai multe articole despre:
bogdan aurescu