MENIU

Bogații României EVITĂ să plătească taxa pe lux. Cum încearcă să fenteze statul: datele ANAF

Bogații României EVITĂ să plătească taxa pe lux. Cum încearcă să fenteze statul: datele ANAF

Bogații României evită să plătească taxa pe lux! Cel puțin asta arată cele mai recente date. Potrivit ANAF, doar puțin peste 1.000 de români au declarat că dețin case și mașini de lux. Statul speră să strângă din taxa suplimentară 70 de milioane de lei anul viitor.

Românii care au locuințe mai scumpe de 500.000 de euro dar și mașini cu o valoare mai mare de 75.000 de euro trebuie să plătească o taxă suplimentară introdusă de Executiv, și aici vorbim despre taxa pe lux. 

Cu toate astea, din datele publicate de ANAF reiese că până în prezent doar 1.100 au declarat aceste proprietăți la stat. 

Conform simulărilor efectuate de experți pentru a vedea cu cât vor crește impozitele după introducerea acestei taxe, pentru o locuință în valoare de 600.000 de euro , proprietarul va avea de plătit un impozit de 300 de euro, iar pentru o mașină care valorează 100.000 de euro - impozitul va fi de 75 de euro. 

Din această taxă, statul speră să strângă anul viitor undeva la 70 de milioane de lei. Acești bani ar urma să fie folosiți pentru modernizarea școlilor, spitalelor, dar și pentru a ajuta românii din categoriile vulnerabile. 

Este, astfel, de văzut dacă în următoarea perioadă această listă de la ANAF va fi extinsă și dacă și alți români care dețin bunuri de lux le vor raporta la stat.

Mai multe articole despre:
bogati romania taxa pe lux anaf