MENIU

Boeing 737 MAX. TAROM, detalii despre cumpărarea aeronavei interzise în UE

Boeing 737 MAX

Boeing 737 MAX. TAROM a subliniat că nu are în prezent un astfel de avion în flotă, dar că intenționează să cumpere în viitor. 

Boeing 737 MAX. TAROM are în plan achiziționarea de aeronave de acest tip, dar construcția lor începe abia în 2021 și preferă să nu speculeze asupra unor aparate de zbor ”care nu există”.

Informația a fost transmisă miercuri, într-un comunicat de presă, după ce UE a suspendat zborurile cu aparatele de tip Boeing 737 MAX 8 în spațiul european.  

Zborurile Boeing 737 Max, suspendate în UE. Ce se întâmplă pe Otopeni 

”TAROM conștientizează nevoia stringentă de informații referitoare la siguranța aeronatuică, mai ales în contextul producerii tragediei ariene din Etiopia. Transmitem, cu acest prilej, un mesaj de siguranță totală tuturor pasagerilor noștri.

Ne bazăm pe faptul că transferul de încredere care se produce în momentul în care orice pasager urcă la bordul unei aeronave TAROM este și va rămâne intact, inclusiv în acest context care provoacă proliferarea multor speculații și incertitudini în spațiul public.

Compania TAROM este în permanență atentă la comunicările oficiale venite din partea autorităților și constructorilor de aeronave. Menținem un dialog constant cu toate păriție implicate în asigurarea siguranței zborurilor noastre.

Prin urmare, subliniem următoarele:

Directiva EASA de a suspenda zborurile cu aparatele Boeing 737 MAX-8 și 9 nu afectează compania TAROM, pentru că nu operăm astfel de aeronave.

Aeronavele comandate de TAROM, tip 737 MAX 8, sunt programate de intre în construcție la finalul anului 2021. Nu dorim, sub nici o formă, să speculăm asupra unor aparate de zbor care încă nu există.

Așteptăm, cu interes, concluziile investigaților referitoare la tragedia din Etiopia.

Echipele tehnice TAROM și echipajele noastre garantează siguranța totală a zborurilor noastre.

Ne exprimăm regretul profund față de tragedia produsă în Etiopia. Este un eveniment devastator pentru întreaga lume, un eveniment care are ecouri puternice, în special în lumea aviației civile”, precizează comunicatul.

Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei a decis, marţi seară, suspendarea zborurilor avioanelor Boeing 737 Max 8 şi 737 MAX 9 în spaţiul Uniunii Europene, după tragedia aviatică din Etiopia, în care au murit 157 de oameni.

Ca urmare a restricţiei, zborul Flydubai FZ1795, efectuat cu o astfel de aeronavă, a aterizat la București, dar se va întoarce la Dubai fără pasageri, potrivit boardingpass.ro.

Avionul prăbușit în Etiopia. Un martor a povestit detalii șocante dinainte de prăbușire

În acest moment, zbourile cu modele Boeing 737-8 Max şi 737-9 sunt suspendate în Marea Britanie, China, Franţa, Australia, Malaesia, Singapore, Irlanda, Germania, Olanda, Austria, Italia şi Turcia.

De asemenea, Serbia, Kuwait, India și Emiratele Arabe au interzis zborurile operate cu Boeing 737 MAX în spațiile lor aeriene.

În România, Tarom a semnat în iulie 2018 o comandă pentru cinci avioane noi Boeing 737 MAX 8, ce vor fi livrate în 2023, in timp ce operatorul low cost Blue Air a comandat 12 aeronave tip Boeing 737 MAX 8 şi ar trebui să le primească încă din a doua jumătate a acestui an, potrivit adevarul.ro.

Mai multe articole despre:
Tarom avion Boeing 737 Max 8