MENIU

BNR lansează o nouă monedă: cum arată și ce valoare are

BNR lansează o nouă monedă: cum arată și ce valoare are

BNR lansează în circuitul numismatic o nouă monedă din argint. Este vorba despre o piesă cu valoarea nominală de 10 ani care va avea un tiraj de 5.000 de exemplare. Tema monedei este „150 de ani de la nașterea lui Constantin I. Parhon”.

Luni, 28 octombrie, BNR lansează în circuitul numismatic o nouă monedă din argint de 10 lei. Emisiunea numismatică poartă denumirea de „150 de ani de la nașterea lui Constantin I. Parhon”. Moneda are un cant zimțat și o formă rotundă. Are un diametru de 37 de milimetri și o greutate de 31,103 grame.

 

Potrivit datelor oficiale ale BNR, moneda va avea un tiraj de 5.000 de piese.

 

Potrivit BNR, o piesă va costa 530 de lei, exclusiv TVA. Persoana care va achiziționa această monedă din argint va primi un certificat de autenticitate și o broșură de prezentare. De reținut faptul că moneda va avea putere circulatorie pe teritoriul țării.

 

„Monedele din argint sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent și sunt însoţite de broșuri de prezentare și certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central”, arată BNR.

 

O astfel de monedă poate fi cumpărată doar prin intermediul sucursalelor regionale ale Băncii Naționale a României. București, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş.

 

Mai multe articole despre:
bnr lanseaza moneda