MENIU

Americanii de la Bloomberg despre România: Este una dintre marile forţe din lume în acest domeniu

Ce spune Bloomberg despre România

Romania, una dintre marile forte IT din lume, iar acest aspect poate insemna o strategie de iesire din comunism pentru tara din Estul Europei, scriu jurnalistii americani de la Bloomberg.

In ultimul deceniu, peste 50 de firme din industria tehnologiei, printre care International Business Machines, Microsoft, Oracle si Intel, si-au deschis birouri in Romania.

Tara noastra s-a transformat intr-unul dintre cele mai mari centre de afaceri din acest domeniu. Potrivit Bloomberg, preluat de Manager.ro, Romania are peste 64.000 de specialisti IT si este lider in Uniunea Europeana dupa densitatea angajatilor in domeniul tehnologiei.

Conform firmei de cercetare Gartner, avantajele Romaniei constau in forta de munca bine pregatita, multilingva si destul de ieftina.

Jurnalistii americani scriu ca romanii care lucreaza in acest domeniu pot castiga aproximativ 4.000 de euro pe luna, insa lucreaza circa 14-15 ore in fiecare zi.

Autoritatile colaboreaza cu cele americane in vederea combaterii retelelor de criminalitate cibernetica, al caror numar se afla in crestere.

De asemenea, circa 1% din traficul reprezentand atacuri cibernetice a provenit din Romania in ultimul trimestru al anului trecut, potrivit unui raport al companiei Akamai Technologies.

De pilda, un studiu realizat de Verizon Communications, arata ca tara noastra ocupa pozitia a doua in lume in ceea ce priveste atacurile cibernetice si compromiterea de date pe internet. Mai multe aici.

Mai multe articole despre:
null