MENIU

Bloc din Giurgiu, cuprins de flăcări din cauza unui aparat de aer condiţionat

<p>Incendiu la o hală a unei ferme de cai şi vaci din judeţul Prahova</p>

Pompierii giurgiuveni au intervenit luni pentru stingerea a două incendii izbucnite la două locuințe din municipiul Giurgiu, o casă și un apartament unde a luat foc aparatul de aer condiționat, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Cristian Virag.

"În dimineața zilei de luni am fost anunțați prin 112 că un incendiu a izbucnit la un bloc de locuințe din municipiul Giurgiu. La fața locului s-a deplasat un echipaj pentru stingerea incendiilor și o autospecială cu apă și spumă și a fost constatat faptul că incendiul a izbucnit de la un aparat de aer condiționat aflat sub tensiune. Un alt incendiu a fost anunțat la o casă de pe strada Oltului din municipiu unde a fost semnalat un fum dens, negru, la fața locului deplasându-se un echipaj de pompieri cu o autospecială cu apă și spumă și un echipaj SMURD", a declarat Cristian Virag.

El a afirmat că, în primul caz, incendiul s-a manifestat la exteriorul blocului și "a ars o porțiune din izolația cu polistiren a blocului", dar intervenția rapidă a pompierilor a făcut ca focul să nu se propage și "nu a fost necesară evacuarea locatarilor", iar la locuința din strada Oltului, a fost identificat drept cauză a incendiului "un cauciuc", și în această situație intervenția promptă a pompierilor a făcut să nu fie nevoie de evacuarea locatarilor, relatează Agerpres.

În urmă cu aproximativ două săptămâni un alt incendiu s-a manifestat la o instituție publică din municipiu din cauza unui aparat de aer condiționat lăsat sub tensiune pe timpul nopții.