MENIU

BLAT la Roland Garros! Jucătoare rusă, ARESTATĂ pentru trucarea unui meci cu două românce

Jucătoare de tenis din Rusia, reținută

Scandal de proporții la Roland Garros! Jucătoarea de tenis rusă Iana Sizikova a fost reţinută, la Paris, într-o anchetă privind un meci trucat pentru pariuri, potrivit publicației Le Parisien.

Sizikova are 26 de ani și ocupă locul 101 WTA la dublu și 765 la simplu. Potrivit WTA, câştigurile sale din carieră se ridică la aproximativ 170.000 de euro.

Sportiva a fost reținută joi seară, după meciul de dublu din runda inaugurală a actualei ediţii a turneului Roland Garros. Sizikova și Ekaterina Alexandrova au fost învinse de perechea australiană Ajla Tomljanovic/Storm Sanders, cu 6-1, 6-1.

Camera de hotel a rusoaicei a fost percheziţionată.

Ancheta a fost deschisă în octombrie 2020, pentru corupţie sportivă şi escrocherie în grup organizat. Este vizată confruntarea Andreea Mitu/Patricia Ţig - Madison Brengle/Iana Sizikova (SUA/Rusia), din primul tur al probei de dublu feminin de la Roland Garros, din ediţia precedentă.

În ghemul al cincilea din setul secund, Sizikova a comis două duble greşeli şi nu a ajuns la o minge care părea accesibil de returnat, ceea ce a trezit suspiciuni. Jucătoarele din România au obţinut break-ul la zero, au preluat conducerea cu 3-2 și au câștigat meciul cu 7-6 (8), 6-4.

Publicația L’Equipe a notat că ”sume mari de bani au fost pariate din diferite ţări pe câştigarea acelui ghem de către românce la mai mulţi operatori la Paris”, potrivit realitateasportiva.net