MENIU

Bilanțul victimelor exploziei devastatoare din Pakistan a ajuns la 83! Supraviețuitor: "Țipetele oamenilor încă îmi răsună în cap"- Mărturii cutremurătoare

Explozie Peshawa, Pakistan/ Captură foto Twitter

Bilanțul exploziei care a avut loc, luni, într-o moschee din nord-vestul Pakistanului și moschei care a vizat poliția a crescut la 83 de morți, potrivit celor mai recente informații transmise, marți, de reprezentanții spitalului unde au fost internate victimele. Incidentul soldat cu cel puțin 150 de răniți a avut loc luni, la ora rugăciunii de la prânz, în acest loc extrem de sensibil al orașului, situat la aproximativ 50 km de granița cu Afganistanul și unde situația de securitate s-a deteriorat în ultimele luni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Lady Reading din Peshawar, alte cadavre au sosit în cursul nopții de luni spre marți, relatează G4Media.ro.

În timpul nopții, cel puțin nouă cadavre au fost găsite printre dărâmăturile moscheii, al cărei acoperiș și perete s-au prăbușit sub efectul exploziei.

Ghulam Ali, guvernatorul provinciei Khyber Pakhtunkhwa, a cărei capitală este Peshawar, anunțase cu o zi înainte că 150 de persoane au fost rănite. Cele mai multe dintre victime sunt ofițeri de poliție.

Cel puțin 20 de polițiști au fost înmormântați luni seară în cadrul unei ceremonii cu o gardă de onoare, sicriele lor fiind aliniate și încununate cu drapelul pakistanez, a declarat pentru AFP un oficial al poliției.

Niciun grup nu a revendicat încă responsabilitatea pentru atac.

Potrivit poliției, explozia a avut loc în al doilea rând de credincioși adunați pentru rugăciune.

Shahid Ali, un polițist în vârstă de 47 de ani care a supraviețuit atacului, a declarat pentru AFP că explozia a avut loc la câteva secunde după ce imamul a început să se roage.

„Am văzut fum negru ridicându-se spre cer. Am fugit afară ca să-mi salvez viața”, a spus el. „Țipetele oamenilor încă îmi răsună în cap. Strigau după ajutor.”

Capitala și restul țării, inclusiv granița cu Afganistanul, au fost plasate în stare de alertă de securitate sporită.

„Teroriștii vor să creeze panică, vizându-i pe cei care își fac datoria de a apăra Pakistanul”, a declarat premierul Shehbaz Sharif. „Cei care luptă împotriva Pakistanului vor fi șterși de pe fața pământului.”

Atacul a avut loc în aceeași zi în care președintele Emiratelor Arabe Unite, Mohamed bin Zayed Al Nahyan, urma să efectueze o vizită oficială la Islamabad. Aceasta a fost anulată în ultimul moment, luni, oficial din cauza vremii ploioase.

La New York, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a denunțat un atac „abject” asupra unui „loc de cult”.

Mai multe articole despre:
pakistan explozie morti raniti