MENIU

Bilanț tragic în Japonia: 72 de morți și zece dispăruți în urma inundațiilor

inundații de proporții în Japonia

Cel puțin 72 de oameni au murit în urma inundațiilor și a alunecărilor de teren din ultimele zile. Premierul Shinzo Abe a anunțat un plan de reconstrucție a zonelor afectate în valoare de 3,3 miliarde de euro.

Abe a făcut anunțul în timpul unei deplasări în prefectura Kumamoto, pe insula Kyushu din sud-vestul Japoniei, cea mai grav afectată de ploile torenţiale. "Vom face tot ce putem", a dat asigurări premierul, care a păstrat un moment de reculegere în faţa unui centru pentru vârstnici, unde 14 persoane s-au înecat în timpul inundaţiilor.

Echipele de salvare caută în continuare cel puțin zece oameni dispăruți. În urma viiturilor și a alunecărilor de teren, mai multe drumuri și poduri au fost distruse. Aproximativ 130.000 de membri ai echipelor de intervenţie, inclusiv personal din cadrul Forţelor de Autoapărare japoneze, au fost mobilizaţi pentru evacuarea locuitorilor rămași izolați.

Japonia se află în plin sezon ploios, iar autoritățile au avertizat că sunt aşteptate în continuare fenomene meteo extreme, notează hotnews.

Mai multe articole despre:
japonia inundatii alunecari de teren