MENIU

BILANȚ sumbru: 6 persoane au MURIT în urma inundațiilor devastatoare! Sute de bătrâni rămași fără case! Comunități distruse

BILANȚ sumbru: 6 persoane au MURIT în urma inundațiilor devastatoare!

Județul Galați se confruntă cu o situație critică în urma inundațiilor care au afectat regiunea în ultimele două zile, provocând pierderi de vieți omenești și distrugeri masive. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat că numărul total al persoanelor decedate a ajuns la șase, după ce ultima persoană declarată dispărută a fost găsită fără viață în localitatea Suhurlui.

„Urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice din zilele anterioare, pe raza localității Suhurlui, județul Galați, a fost identificată o victimă decedată, numărul total al persoanelor decedate fiind 6”, a transmis IGSU.

În localitatea Costache Negri, autoritățile continuă căutările pentru o persoană care este încă dată dispărută. Viiturile au lăsat în urma lor un peisaj apocaliptic, iar imaginile surprinse în zonele afectate reflectă distrugeri fără precedent. Cei care s-au întors la casele lor încearcă să salveze ce a mai rămas din gospodării, recuperând animale și bunuri din casele distruse.

Localitățile cele mai afectate sunt Suhurlui, Costache Negri și Slobozia Conachi, unde viiturile au lovit cu o forță devastatoare. În Slobozia Conachi, oamenii și-au pierdut casele și agoniseala de-o viață în doar câteva ore. Puhoaiele au măturat totul în calea lor, lăsând multe familii fără adăpost și fără resurse esențiale.

Autoritățile locale și echipele de intervenție sunt mobilizate pentru a oferi ajutor sinistraților, dar pagubele materiale și pierderile umane fac ca situația să fie extrem de gravă. Se fac eforturi pentru refacerea infrastructurii și reluarea activităților normale, dar pentru mulți dintre cei afectați, drumul spre reconstrucție va fi lung și dificil.

Nou cod portocaliu de ploi în Galați! Mesaj RO-ALERT în județul devastat de vijelii și inundații

Mai multe articole despre:
inundatii galati victime