MENIU

Bilanț dramatic: zeci de morți în urma inundațiilor din Afganistan

Tragedie în Afganistan

Inundațiile masive provocate de ploile torențiale din ultimele zile au lăsat în urmă 46 de morți în Afganistan, potrivit bilanțului actualizat. În plus, 15 persoane sunt dispărute și șase au fost rănite. 

Printre victime se află și femei şi copii, au precizat autoritățile. 

Cea mai afectată a fost provincia Herat, din vestul țării. Acolo s-au înregistrat 22 de decese.

Sute de familii au fost evacuate şi peste 1.000 de gospodării au fost distruse. Ploile au afectat şi numeroşi agricultori şi fermieri, fiind distruse circa 1.620 de hectare de culturi. În plus, 2.500 de animale deținute de aceștia au murit.

Operațiunile de salvare și de căutare a persoanelor dispărute continuă. 

În urmă cu câteva zile, Departamentul de Meteorologie din Afganistan anunţa ploi puternice şi inundaţii în 15 din cele 34 de provincii ale ţării. Miercuri, meteorologii au avertizat că precipitaţiile vor continua să cadă şi joi în cel puţin 23 de provincii.

Mai multe regiuni ale țării se confruntă cu inundaţii sezoniere, care afectează gospodăriile, terenurile agricole şi infrastructura publică. În august anul trecut, peste 150 de oameni au murit în 13 provincii din cauza viiturilor. Afganistanul s-a confruntat cu viituri severe și în 2019, când au fost distruse peste 10.000 de case, fiind afectate circa 180.000 de persoane, potrivit datelor Oficiului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), citate de Agerpres.