MENIU

Bilanț cumplit după trei zile de invazie rusă: 198 de civili au MURIT în războiul lui Putin - ATACURILE continuă să facă victime

198 de civili au MURIT în războiul lui Putin

198 de civili au murit nevinovați în războiul din țara vecină, iar alți 1000 sunt răniți, potrivit ministrului Sănătății din Ucraina. Printre persoanele ucise se află și trei copii.

„Din păcate, conform datelor operaționale, avem 198 de morți, dintre care 3 copii, 1115 răniți, dintre care 33 copii.

Militarii apără țara cu armele în mână, armele medicilor sunt munca dezinteresată. Nimeni nu a fost acasă de trei zile și nici nu va fi curând. Dar suntem gata reușim. Glorie Ucrainei!”, a spus ministrul.

Atacurile continuă din toate părțile în Ucraina. Zeci de oameni au fost răniţi în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă în luptele care s-au dat la Kiev, capitala Ucrainei, a anunţat sâmbătă dimineaţa primarul oraşului, Vitali Kliciko. 35 de oameni, inclusiv doi copii, au fost răniţi doar noaptea trecută, a spus el.

Și un soldat român, în vârstă de 32 de ani, a fost ucis în Ucraina. Bărbatul a murit după un atac al rușilor în Odesa. 

Românul lucra de aproape 8 ani la unitatea militară din Odesa. Potrivit rudelor lui, Andrei s-ar fi aflat în timpul liber, dar fusese chemat de urgență la unitatea militară. La scurt timp după ce a ajuns, a avut loc și atacul cumplit al trupelor rusești. Tânărul a murit alături de alți 17 soldați. 

Mai multe articole despre:
invazie rusia ucraina razboi ucisi raniti