MENIU

Biden se adresează națiunii în această seară. Președintele american va explica decizia de a iești din cursa pentru un nou mandat

Situația creată de retragerea lui Biden este una fără precedent (foto: Profimedia)

Președintele Joe Biden se va adresa națiunii, miercuri seară pentru a explica motivele deciziei sale extraordinare de a se retrage din cursa din 2024. Este prima sa declarație publică, după ce liderul de la Casa Alba, aflat în carantină CODID, și-a anunțat retragerea printr-un mesaj scris.

Liderul american, în vârstă de 81 de ani, a fost văzut pentru prima dată în șase zile când se întorcea la Washington D.C. de la casa sa de pe plaja din Delaware, în timp ce Kamala Harris a pornit deja în campania electorală, potrivit Daily Mail.

Biden a scris marţi pe platforma X că discursul său din Biroul Oval va fi despre "ce urmează şi cum îmi voi termina treaba pentru poporul american." Discursul este programat pentru 20:00 miercuri (00:00 GMT joi), relatează dpa, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, candidatul republican Donald Trump își continuă turneul electoral cu un miting la Charlotte, Carolina de Nord.

Kamala Harris versus Donald Trump: Cum arată primul sondaj efectuat după anunțul de retragere al lui Joe Biden

 
Mai multe articole despre:
biden discurs miercuri seara retragere trump kamala