MENIU

Biden laudă DNA și ANI și îndeamnă: Cereți instituțiilor judiciare să fie libere în continuare!

Biden laudă DNA și ANI și îndeamnă: Cereți instituțiilor judiciare să fie libere în continuare! / Foto: presidency.ro

Vicepreședintele SUA, Joe Biden, a remarcat activitatea DNA și ANI, în discursul din finalul vizitei la București, adresând și următorul îndemn: ”Cereți instituțiilor judiciare să fie libere în continuare”.

Biden a declarat că mulţi dintre cei din Guvern sau din afara Guvernului au luptat pentru a elimina corupţia, de-a lungul anilor. ”Vă aplaud pentru aceast efort”, a spus Biden, arătând că în România ”au apărut realizări semnificative în lupta împotriva corupţiei”.

”DNA şi-a stabilit independenţa şi a trimis o mie de cazuri în faţa justiţiei, anul trecut, ANI a trimis peste șase mii de cazuri de incompatibilitate, persoane care dețineau posturi exclusive şi aveau proprietăți nejustificate.Desigur, sunt lucruri care mai trebuie făcute pentru finalizarea acestor cazuri”, a afirmat Biden.

El a spus că, având în vedere cele menționate, nu este de mirare că instituțiile anticorupție din România sunt cotate cu cea mai mare încredere din partea populației.

”Ați ales un președinte al Curții supreme care luptă să protejeze independența justiției, să vorbească în fața puterii”, a continuat vicepreședintele SUA și a arătat că cetăţenii români se implică, de asemenea, de la elevii din şcoală care învaţă să nu plătească mită.

”Corupţia este o problemă grea şi complexă în orice ţară, însă poate fi rezolvată. Vă îndemn, ferm, să faceţi paşi înainte şi să rezistaţi instinctului să faceţi paşi înapoi. Cereţi în continuare instituţiilor dumneavoastră judiciare să fie libere de influenţă politică, să insistaţi că absolut nimeni nu este deasupra legii”, a continuat Joe Biden.

Mai multe articole despre:
DNA ANI Joe Biden Joe Biden Bucureşti