MENIU

Biden dă asigurări în legătură cu varianta OMICRON. Liderul de la Casa Albă declară că nu e niciun motiv de panică

JOE Biden FOTO: Profimedia

Joe Biden a asigurat marți că Statele Unite sunt „pregătite” în fața variantei Omicron care este în plină expansiune, repetând că nu există niciun motiv de „panica”, cel puțin pentru americanii vaccinați, potrivit AFP.

„Toți trebuie să fim îngrijorați de Omicron”, dar „nu trebuie să intrăm în panică”, a spus președintele SUA într-un discurs dedicat noii variante, adăugând: „Nu suntem în martie 2020. Suntem pregătiți”.

El a invocat astfel „trei diferențe majore” cu declanșarea pandemiei, în primul rând vaccinurile, dar și abundența echipamentelor individuale de protecție pentru îngrijitorii care trebuie să facă față afluxului de persoane nevaccinate în spitale sau cunoștințele acumulate despre acest virus.

Joe Biden a fost totuși dornic să-i avertizeze pe cei care nu sunt complet vaccinați, spunând că au „motive întemeiate să fie îngrijorați” și că este „datoria lor patriotică” să se vaccineze.

„Cei care au decis să nu se vaccineze sunt responsabili pentru propriile alegeri, dar aceste alegeri sunt alimentate de dezinformarea de la televizor și de pe rețelele de socializare”, a mai deplâns el.

Președintele american a denunțat astfel comportamentul „imoral” al anumitor companii care culeg profituri permițând difuzarea minciunilor „care își pot ucide proprii clienți”.

Mai multe articole despre:
biden casa alba asigurari omicron panica virus vaccin