MENIU

BIAS 2017. Zeci de mii de oameni au asistat la spectacolul aeronautic din București

Chiar dacă termometrele au bătut 35 de grade Celsius și meteorologii au emis Cod Galben de Caniculă, zeci de mii de oameni mari și copii au fost prezenți, sâmbătă, la Bucharest International Air Show (BIAS) 2017, unul dintre cele mai mari spectacole aeronautice din România. Participanții au avut ce să vadă: zeci de piloți experimentați au făcut acrobații deasupra aeroportului Băneasa din Capitală. 

Printre aeronavele care au evoluat se numără și un Boeing 737, care aparține companiei naționale TAROM, noile avioane F16, abia intrate în serviciul Forțelor Aeriene Române, cunoscutele MIG-uri 21 Lancer, elicoptere IAR și uriașele avioane Spartan.

Totodată, la spectacol nu au luat parte numai aeronavele Forțelor Aeriene Române. Germania, Polinia, Ucraina, Cehia, Spania și SUA au avut și ele reprezentați de seamă, care au făcut spectatorii să aplaude la fiecare cascadorie.

”Meseria de pilot este una foarte grea, mai ales la început. Te obișnuiești cu timpul, mai ales dacă ești pasionat de ceea ce faci”, a declarat un pilot Luft Waffe (Forțele Aeriene Germane) reporterului realitatea.net. ”Sunt foarte încântat de cum se desfășoară show-ul, țara voastră este minunată!”, a continuat el.

La sfârșitul spectacolului aeronautic, cei prezenți s-au putut bucura de un concert Mircea Banicu, Vlady Cnejevici, Teo Boar și Nicu Alifantis, dar și de focuri de artificii.

Mai multe articole despre:
Tarom avioane de luptă show aerian bias 2017