MENIU

Ce beneficii are berea, cea mai râvnită băutură de vară. Vei fi uimit. Sigur nu știai aceste lucruri

În zilele toride de vară berea este, de departe, cea mai consumată băutură, deoarece dă senzația de răcorire, însă, nu multă lume știe că această băutură are și beneficii pentru sănătate. Iată despre ce este vorba și cum o puteți folosi ca terapie naturistă.

Inhalații cu bere

Inhalatiile cu bere sunt una dintre cele mai eficiente metode pentru vindecarea bronsitei. Inspirand aburi de bere incalzita, va incalziti bronhiile, fapt care contribuie la vinde­carea lor. Turnati 2 litri de bere intr-un vas si incalziti-o la foc pana ce scoate aburi. Inspirati aburii berii, straduindu-va ca ei sa patrunda adanc in piept. Inhalatia dureaza 12-15 minute, iar terapia dureaza 10 zile.
Inhalatia poate sa se faca si cu bere in care se adauga diferite extracte (conifere, salvie, catina, etc).

"Planta care salvează viața". Se crede că oprește evoluția celulelor canceroase

Compresele cu bere

Daca suferiți de o bronsita este mai veche, se pot folosi comprese fierbinti, pregatite cu bere, pentru a incalzi bine zona bronhiilor. Compresele se aplica pe piept. Incalziti 50 ml de bere pana la temperatura de 70°C.  Inmuiati o panza groasa in bere fierbinte si puneti-o pe piept. Pe urma acoperiti compresa cu o bucata de panza impermeabila. Dea­supra infasurati pieptul cu o tesatura din lana. Tineti compresa 10-12 minute. Dupa indepartarea ei, infasu­rati pieptul cu un înveliș gros din lana. Re­petati procedeul timp de 5 zile.

Un alt tratament al bronșitei este berea cu miere. Incalziti un pahar de bere pana la 70-80°C, adaugati 200 g miere topita in prealabil pe aburi si amestecati totul bine. Luati de trei ori pe zi, cate 1/3 de pahar, dupa mancare, in decurs de 5 zile.

Rețeta cu bere pentru stomatită

Adesea, bronsita si traheita sunt insotite de stomatita (inflamare a membranei cavi­tati bucale). Pentru a scapa de aceste afec­tiuni, folositi urmatoarele metode:

– Bere cu ou: Bateti un ou si diluati-l cu 250 ml bere abia incalzita. Beti o doza. Se recomanda sa se foloseasca in decurs de 5 zile.

– Bere cu miere: Incalziti 250 ml bere pana la 40°C si dizolvati in ea 20 g miere. Beti intreaga cantitate odata. Folositi metoda in decurs de 3-4 zile.

Durere în gât și răgușeală

–Bere cu roinita: Turnati 25 ml apa fiarta peste 10-20 g frunze de roinita, lasati-o sa se infuzeze 10 minute si adaugati 100 ml bere. Luati de 3 ori pe zi, cate 1/4 pahar. Durata terapiei este de 2 saptamani.

Reteta cu bere, pentru tuse seacă

Bere cu ulei vegetal: Incalziti 5 ml bere pana la temperatura de 40°C si adaugati in ea 10 g uleiul. Luati intreaga cantitate inainte de culcare, 3-4 zile la rand.

Pentru respirație greoaie

–Bere cu conuri de pin: Incalziti putin 250 ml berea. Adaugati 2 linguri tinctura din conuri de pin si 1 lingura mierea dizolvata pe baie de aburi. Amestecati bine totul. Beti cate 1/3 de pahar, cu 30 minute inainte de masa, de 3 ori pe zi, in decurs de o saptamana. Preparatul sa nu fie prea fierbinte.

Cum să-ți prepari singur berea. Rețeta naturală a celei mai răcoritoare băuturi

Citiți continuarea pe Sfat Naturist

Mai multe articole despre:
berea beneficii sanatate terapii