MENIU

Benficiile neştiute ale sucului de varză. Previne o formă gravă de cancer

<p>Benficiile neştiute ale sucului de varză. Previne o formă gravă de cancer</p>

Este nutritivă, energizantă, remineralizanta, tonifiantă şi creşte rezistenţă în faţă bolilor. Vorbim despre varză, o legumă cu foarte multe beneficii pentru sănătate, în funcţie de sortiment. De exemplu, varză albă este puternic hidratantă, în timp ce varză creată previne guta şi gastrita. Această legumă de iarnă este unul dintre medicamentele naturale cu acţiune anticancerigenă, dovedită de cercetările medicale.

Substanţele active variază în funcţie de specie. În varză de Bruxelles şi în varza albă există cantităţi mari de apă, dar şi substanţe tonice, precum: proteine, glucide, vitamine (A, B1, B2, B6, B9, C, E, K,) şi săruri minerale (fosfor, potasiu, calciu, sodiu, fier, iod şi cobalt).

Varză roşie, de exemplu, are efecte depurative şi o valoare nutritivă mai mare decât cea albă. Cea de Bruxelles combate hipoglicemia mai eficient decât celelalte soiuri.

În gastrită, colită şi gută, specialiştii recomandă consumul a trei-patru pahare de suc de varză creată, mult mai eficient decât cel obţinut din alte soiuri.

Cercetările realizate în ultimii 20 de ani au confirmat faptul că un consum frecvent de varză crudă sau de suc are un efect benefic în prevenirea cancerului de colon. Studiile efectuate la Institutul Naţional American pentru Cancer au demonstrat că persoanele care consumă legume din familia cruciferelor (varză mai ales) sunt mai puţin expuse îmbolnăvirii de cancer de colon. Cercetări similare s-au efectuat şi la universităţi din SUA, Grecia, Norvegia şi Israel.

Mai multe articole despre:
sănătate cancer varză beneficii suc de varză