MENIU

Beneficiile necunoscute ale polenului. O linguriţă pe zi tratează o afecţiune extrem de gravă

<p>Beneficiile necunoscute ale polenului. O linguriţă pe zi tratează o afecţiune extrem de gravă</p>

Polenul de albine este considerat unul dintre cei mai valorşi nutrienţi pe care natura ni-i pune la dispozitie. Este utilizat ca supliment nutriţional, revigorant, tonic şi este utilizt în tratarea mai multor afecţiuni. 

Polenul conţine o cantitate foarte mare de minerale, vitamine, aminoacizi, enzime, coenzime. Din cele mai vechi timpuri a fost folosit în medicina naturistă şi considerat drept un produs mirculos, cu efecte benefice în tratarea multor afecţiuni.

Polenul este încă utilizat în afecţiuni precum anemie, hiper sau hipotensiune, boli venerice, afecţiuni ginecologice, ajută la îmbuntăţirea vederii, este folosit în depresii, stări de surmenaj, afecţiuni ale tiroidei şi chiar în tratarea bolii Alzheimer.
În cazul anemiei, o reţetă pe care o recomandă Speranţa Anton în cartea sa ”Incursiune în Medicina Naturstă”, autoarea spune că se recomandă o cură de 180 de zile cu câte o lingură de polen, de două ori pe zi, scrie Adevărul.

În cazul hipertensiunii arteriale, în aceeaşi carte, autoarea recomandă o terapie cu oţet de mere, miere de albine, lăptişor de matcă, polen şi tinctură de propolis. Pentu afecţiunile ginecologice precum chist ovarian, sau fibrom uterin, este recomandată o cură cu produse apicole precum miere, propolis, apilarnil, lăptişor de matcă, polen şi păstură. Acestea sunt considerate produse cu efect antitumoral, dar recomandă ca tratamentul să fie făcut sub îndrumarea unui specialist.

Polenul este considerat un ”aliment complet”, pentru că are 22 de nutrienţi. Conţine aminoacizi care accelerează funcţionarea ficatului şi detoxifierea organisului, dar şi grăsimi nesaturate, vitamine.

Se spune că polenul conţine de 20 de ori mai multă viamina A decât morcovul. De asemena, polenul poate preveni heomoragiile cerebrale, cele de la nivelul inimii sau a retinei. Este bogat în vitamina E, complexul de vitamine B, vitamna C, acid folic, provitamina A. De asemenea, minerale precum fier, magneziu etc.