Beneficiile miraculoase ale orzului verde asupra sănătăţii. Iată cum trebuie consumat
Ne-am obişnuit să le vedem drept componente importante în hrana cailor şi a altor animale. Dar unele cereale au fost timp de mii de ani hrană pentru populaţie, iar cercetările privind compoziţia chimică şi efectele benefice ne-au făcut să reconsiderăm orzul şi ovăzul.
Orzul, de exemplu, conţine vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6, B12), vitamina E, vitamina C, precum şi săruri minerale de fier, calciu, mangan, magneziu, molibden, zinc, cupru, bioflavonoide, polizaharide, polipeptide şi clorofilă. Ceea ce l-a făcut însă "celebru" este faptul că, până în prezent, reprezintă cea mai bogată sursă de superoxid dismutaza (SOD), enzima care intervine în inactivarea radicalilor liberi oxidril, care favorizează îmbătrânirea celulelor şi apariţia bolilor.
Beneficiile orzului verde
O cură periodică cu preparate de orz verde are că efecte:
- revitalizarea organismului prin aportul de proteine, vitamine, minerale, enzime,
- încetinirea procesele de îmbătrânire (prin efectul antioxidant puternic),
- creşterea rezistenţei organismului la infecţii,
- protejarea organismului de radiaţiile electromagnetice, radiaţiile solare, ultraviolete, poluare.
Pentru a beneficia de aceste efecte consumaţi extract de orz verde. Se administrează câte o lingură de extract de 2 - 3 ori pe zi, diluat în 100 ml apă, în cure de 3 - 4 săptămâni. Se pot face cure de întreţinere de două ori pe an (primăvară şi toamna) sau se poate asocia cu alte preparate fitoterapice, gemoterapice sau tratamentului medicamentos.
Sursa: bzi.ro