MENIU

Beneficiile ceaiului de aronia. Ce efecte are o singură ceașcă asupra organismului tău

Beneficiile ceaiului de aronia. Ce efecte are o singură ceașcă asupra organismului tău

Aronia este un arbust care face fructe mici și negre. Originar din America de Nord, în ultimii ani a devenit tot mai cunoscut și la noi în țară Cercetările au descperi că fructele de aronia prezintă multiple bioativități potențial benecife pentru sănătatea organismului. Mai jos găsești o listă cu beneficiile ceaiului de aronia. 

Cercetătorii susțin că ceaiul de aronia este un remediu natural puternic împotriva răcelii, fiind benefic în special în sezonul rece. Acest ceai previne infecțiile virale și bacteriene, stabilizează tensiunea arterială și întărește sistemul imunitar.

Boabele de Aronia sunt fructe mici, rotunde, originare din America de nord. Gustul lor este unul ascuțit, ușor acidulat.

Aronia sunt sigure pentru consum și au numeroase beneficii pentru sănătate. Au fost efectuate o serie de studii de laborator care au atestat beneficiile acestor fruct. Boabele de aronia pot reduce celulele canceroase la persoanele cu anumite tipuri de cancer.

Alimente pe care le consideri sănătoase, dar care de fapt te-ar putea îngrășa. Nutriționiștii trag un semnal de alarmă în privința lor

Beneficiile ceaiului de aronia

Un studiu a arătat că extractul de boabe de aronia a fost eficient în prevenirea creșterii cancerului de colon. Totuși studiile sunt încă în stadii incipiente. Alte studii timpurii au arătat că babele de aronia îmbunătățesc sensibilitatea la insulină. Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile boabelor de aronia, însă ceaiul are și potențial efect antioxidant.

Ce fructe și legume de toamnă care sunt considerate medicamente naturale

Studiile recente au arătat că ceaiul de aronia ajută la reducerea inflamației din organism de asemenea, unele studii susțin că ceaiul de aronia ajută la reglarea tensiunii arteriale și la întărirea sistemului imunitar datorită antioxidanților și a vitaminei C.

Studiile arată că vitamina C se găsește în cantități mari în acest ceai. Specialiștii susțin că vitamina C stimulează activitatea celulelor albe, ajutând la producerea de colagen, ce repară organele, celulele și vasele de sânge.

Unele studii sugerează că ceaiul dea ronia ajută la susținerea funcției cognitive, dar și la reglarea greutății corporale.

Ceaiul de aronia are efect de curățare și detoxifiere, spun specialiștii. Ceaiul de aronia se prepară destul de ușor. Pentru început trebuie să cureți foarte bine boabele de aronia. Mai apoi este necesar să pui apă la fiert și să o lași să dea în clocot. 

Toarnă mai apoi apa fierbinte peste boabele de aronia și lasă totul la infuzat pentru câteva minute. La final poți adăuga puțină miere pentru a îndulci gustul ceaiului tău. 

Citește continuarea aici

Beneficiile ceaiului de cătină. Ce se întâmplă dacă îl bei în fiecare zi

Mai multe articole despre:
ceai aronia