MENIU

Beneficii uimitoare ale morcovilor - tu îi mănânci?

Beneficii uimitoare ale morcovilor - tu îi mănânci?

Morcovul, una dintre legumele pe care le avem în casă aproape în orice moment, are extrem de multe beneficii pentru organismul nostru. 

Morcovii conţin carotenoide, substanţe solubile în grăsimi, iar prepararea lor în ulei, sau transformarea în piure şi suc creşte cu 600% cantitatea de carotenoide. În plus, morcovii aduc beneficii extraordinare, deşi majoritatea îi considerăm o legumă banală.

Iată câteva lucruri extraodinare pe care le poate face consumarea banalului morcov: 

1Previne cancerul

Studiile de specialitate au arătat faptul că morcovul reduce riscul dezvoltării cancerului la plămâni, la sâni şi la colon, substanţele falcarinol şi falcarindiol conţinute de morcovi având proprietăţi anticancerigene. 

2. Îmbunătăţeşte vederea

Betacarotenul din morcovi este transformat în vitamina A, în ficat, iar la rândul său, la nivelul retinei, vitamina A este transformată în rodopsină, un pigment necesar vederii de noapte. 

3. Pielea devine strălucitoare

Vitamina A şi antioxidanţii din morcovi protejează pielea de deshidratare, previn apariţia ridurilor, a acneei şi redau tonusul pielii.

4. Morcovii au efect antiseptic

Morcovii previn infecţiile. Se poate pune un morcov ras crud sau fiert şi zdrobit pe o rană pentru a preveni infectarea.

5. Previne bolile cardiovasculare

Studiile de specialitate au demonstrat faptul că o dietă bogată în carotenoide este asociată cu scăderea riscului unor boli cardiovasculare, datorită conţinutului ridicat de betacaroten, alfacaroten şi luteină. 

Mai multe articole despre:
dietă beneficii morcov betacaroten