MENIU

Beatrice Mahler: „La Marius Nasta există în continuare deficit de personal ATI! O parte dintre cei care au venit la început în echipă, au abandonat lupta”

Beatrice Mahler/sursa foto: INQUAM

Managerul Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a deplâns faptul că în unitatea medicală pe care o conduce există deficit de personal pe secțiile de terapie intensivă. Beatrice Mahler a afirmat, la un post de televiziune, că o parte dintre noii angajați au abandonat lupta împotriva coronavirusului din simplul motiv că nu oricine poate să stea 24 de ore din 24 lângă pacienții foarte bolnavi.

Beatrice Mahler: ”La “Marius Nasta” avem în continuare deficit de personal în ATI. Şi pentru posturile care au fost scoase la concurs şi care s-au ocupat, o parte dintre cei care au venit la început în echipă au abandonat lupta, pentru că nu oricine poate sa stea lângă un pacient extrem de bolnav, extrem de afectat şi care are nevoie de îngrijire 24 din 24 de ore. Este o suprasolicitare extrem de mare a personalului."

Mahler a punctat și dificultățile birocratice la angajare pentru personalul care ar urma să lucreze pe secțiile de terapie intensivă. Managerul de la Nasta a vorbit și despre deficitul de medici și asistenți pe secția ATI.

Beatrice Mahler: ”Lucrurile sunt diferire pentru fiecare spital. Pentru “Marius Nasta”, care este în subordinea Ministerului Sănătăţii, posturile pentru medicii de Terapie Intensiva nu au putut fi scoase la concurs pe perioada nedeterminată. Posibilitatea angajării personalului la ATI în aceste moment este doar pe perioada determinată, adică pe perioada stării de alertă. Pe de altă parte, există un deficit de personal la ATI, unii dintre ei sunt medicii, această categorie care este extrem de solicitată în ultimul an, dar asistenţa pacienţilor în aceste secţii nu poate fi susţinută fără infirmiere şi asistenţilor medicali, care şi eu au nevoie de training pentru a face faţă unui număr mare de aparate pe care să ştie sa le folosească. Asistentul de terapie intensivă este, pe lângă asistent medical, şi un tehnician foarte bun”.

Mai multe articole despre:
mahler nasta coronavirus pandemie