MENIU

Beatrice Mahler, despre valul 3 al pandemiei: „Să nu uităm că avem și bolnavi cu afecțiuni cronice care au nevoie de acces în spitale”

Beatrice Mahler/sursa foto: INQUAM

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală a atras atenția, într-o emisiune TV, că indiferent de momentul COVID-19 pe care îl parcurgem, vor exista și bolnavi cu afecțiuni cronice, care au nevoie de acces în unitățile sanitare pe un circuit spitalicesc separat.

Beatrice Mahler: ''Cu siguranță o asemenea decizie pot să ia cei care au datele complete și evaluarea situației de la nivelul țării (un posibil lockdown de două săptămâni, n.r). Eu pot să spun că este extrem de important, indiferent de momentul pe care îl traversăm al valului pandemic, să nu uităm că avem și bolnavi cu afecțiuni cronice care au nevoie de acces în spitale, sigur pe circuite separate. E nevoie să menținem ușa deschisă și pentru ei''.

Medicul a vorbit și despre faptul că valul al treilea al pandemiei reprezintă o perioadă extrem de grea mai ales pentru spitale. Mahler s-a referit în special la pacienții cu insuficiență respiratorie.

Beatrice Mahler: ''Din păcate, în acest moment suntem într-o perioadă extrem de critică, dacă m-aș uita din spital către pandemie. Nu este deloc ușor ceea ce vedem în spitale, este un moment în care extrem de multe persoane au nevoie de un pat de spital pentru că ajung cu insufiență respiratorie. Noi suntem acolo și cu siguranță pentru a aborda terapia pe care o avem până în acest moment, terapia cu scop profilactic rămâne o opțiune în acest moment.''

Mai multe articole despre:
mahler nasta coronavirus pandemie