MENIU

Beatrice Mahler, despre riscul la care se pot expune persoanele aflate în zona Rafinăriei Petromidia Năvodari. Ce recomandă medicul

Beatrice Mahler. Foto: Inquam / Octav Ganea

Beatrice Mahler a vorbit, la Realitatea Plus, despre riscurile la care pot fi expuse persoanele aflate în apropierea Rafinăriei Petromidia Năvodari, în urma exploziei devastatoare de vineri. Managerul Institutului ”Marius Nasta” a făcut și o serie de recomandări. 

”Din fericire, după cum au spus și reprezentanții ANM, informațiile meteo sunt favorabile unei compoziții a aerului calitative. 
Când avem orice modificare calitativă a aerului, compușii poluanți produc local reacții inflamatorii care favorizează infecțiile virale și bacteriene. 
Lucrurile pot fi agravate la persoanele cu afecțiuni cronice, se pot produce acutizări ale afecțiunilor de bază”, a spus medicul.

Citește și: ”EXPLOZIE urmată de INCENDIU, la Rafinăria Petromidia Năvodari - cel puțin 5 RĂNIȚI, 1 DISPĂRUT. Arafat și Bode, la fața locului - Prefectul de Constanța confirmă DECESUL unui muncitor”

Mahler a făcut și o serie de recomandări în cazul în care autoritățile vor emite o avertizare către populație de a evacua zona. 
”În acest moment, potrivit autorităților, nu este un pericol pentru cei care sunt pe malul mării. 

Dacă va fi emisă, este bine ca, pe perioada în care există avertizarea, să evităm expunerea la poluanți, să rămânem în casă cu geamurile închise, astfel încât aparatul respirator să fie cât mai protejat de noxele care afectează mucoasa respiratorie și plămânii”, a spus medicul.