MENIU

BBC îşi cere scuze după ce anunţă temperaturi de peste 400°C şi furtuni de 20.000 de kilometri pe oră în Regatul Unit

BBC şi-a cerut joi scuze în mod public după ce a difuzat un buletin meteo care anunţa sfârşitul lumii, de exemplu cu temperaturi de 400°C la Londra şi rafale de vânt de peste 20.000 de kilometri pe oră la Belfast.

”Avem o problemă cu anumite date meteorologice ale furnizorului nostru de previziuni, care generează cifre şi texte incorecte pe aplicaţia şi site-ul nostru”, a anunţat BBC Weather.

De exemplu, la Londra s-a estimat o viteză a vântului de 13.508 mph (21.700 km/h), iar la Nottingham tempetaruri nocturne de 404°C.

Aceeaşi soartă funestă le era prezisă Edinburgului sau Belfastului, cu rafale de vânt de peste 20.000 km/h.

Partea bună este că valorile au fost atât de EXAGERATE, încât foarte mulți englezii, care au o adevărat cultură a buletinelor meteo, și-au dat seama că este o eroare, așa că episodul a ajuns să fie tratat, de ambele părți, cu tradiționalul umor britanic.

”Hopa, nu vă alarmaţi din cauza anumitor date de pe aplicaţia noastră BBC Weather. Să fiţi siguri că nu va fi vânt de 14 408 mph, cu putere de uragan sau temperaturi de 404°C în timpul nopţii”, a scris prezentatorul Simon King.

Eroarea s-a produs chiar în timpul uraganului Milton, în Flotida, în Statele Unite, care a slăbit în intensitate, dar care era în continuare periculos, cu rafale de vânt de până la 165 km/h.

Furtuni APOCALIPTICE anunțate din eroare de aplicația meteo a BBC. Panică în rândul britanicilor