MENIU

BBC a primit reclamații că difuzează prea multe știri despre Prințul Philip

Printul consort Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a

BBC a transmis sâmbătă că a primit o serie de reclamații din partea telespectatorilor care s-au plâns de faptul că difuzează prea multe știri și relatări jurnalistice legate de moartea prințului consort Philip. Unii  telespectatori s-au declarat chiar deranjați de faptul că programul obișnuit a fost modificat radical.

Vineri, BBC și-a întrerupt programul normal atât pe canalul de televiziune, cât și pe postul de radio, la doar câteva minute după ce Palatul Buckingham a anunțat moartea prințului consort.

"Primim reclamații legate de acoperirea mediatică excesivă a morții Alteței sale Regale, prințul Philip, duce de Edinburgh," se arată într-un mesaj publicat pe site-ul instituției media, citat de Reuters.

Agenția dă exemplul unor telespectatori care au ajuns să compare abordarea BBC față de evenimentul dramatic cu ”propaganda în stil sovietic”. Purtătorul de cuvânt al BBC a refuzat să comenteze.

Potrivit datelor Reuters, BBC, ITV și Channel 4 ar fi înregistrat o scădere a audienței după ce și-au schimbat grila de programe pentru a relata moartea prințului Philip.

O altă problemă remarcată în numeroase comentarii a fost legată de încercarea de cosmetizare a personalității prințului consort, renumit pentru tot soiul de remarci cu tentă discriminatorie, rasistă, sexistă sau pur și simplu jignitoare.