MENIU

Băutura denumită „aurul alb” are o mulțime de beneficii pentru corp. Este considerată elixirul tinereții

Băutura denumită „aurul alb” are o mulțime de beneficii pentru corp. Este considerată elixirul tinereții

Băutura denumită „aurul alb” are o mulțime de beneficii pentru corp. Aceasta este considerată elixirul tinereții de către mulți nutriționiști. Rețeta provine din Valencia, Spania, și a câștigat tot mai multă popularitate în ultimul timp.

Fără gluten dar bogată în mulți nutrienți, această băutură primite să-ți întinerească pielea și să-ți oferă un aspect mult mai sănătos. Conform specialiștilor de la BBC, băutura „aurul alb” este obținută din celebrele nuci tigru.

Băutura denumită „aurul alb” are o mulțime de beneficii pentru corp

În ceea ce privește nucile tigru, se pare că aparențele pot fi înșelătoare. În primul rând, ele nu sunt nuci, în ciuda faptului că sunt tari și maro, ele sunt tuberculi ai plantei de rogoz Cyperus esculentus.

Trucuri care te pot ajuta să scapi de gustul amar al vinetelor. Sigur îți vor folosi

În ciuda aspectului lor deformant, ele sunt considerate un superaliment. Nucile tigru sunt bogate în fibre și fier și le fac excelente pentru sănătatea intestinului.

De asemenea, sunt foarte gustoase, cu o textură cremoasă și un gust dulce de nucă. În Spania, unde sunt cunoscute sub numele de chufa, aceste nuci sunt populare de secole, în specail în Valencia. În Valencia, băutura îndrăgită pe bază de chufa datează din secolul al XIII-lea.

Această băutură lăptoasă este atât de integrată în cultura valenciană încât, alături de cafenelele și micile restaurante, este servită în propriile magazine specializate, cunoscute sub numele de horchateria.

Conform publicațiilor externe, cultivarea nucilor tigru ar fi început încă din perioada Egiptului Antic. Se crede că tuberculii au fost găsiți inclusiv în mormintele faraonilor. Nucile tigru reușesc să ofere o băutură răcoritoare și un adevărat elixir al tinereții pentru ce care sunt în căutarea unei băuturi bogate în antioxidanți.

Gustări sănătoase care îți taie pofta de mâncare seara. Te și ajută să dormi mai bine

Ce beneficii are băutura din nuci tigru pentru organism

Este obișnuit să consumi nucile tigru pentru proprietățile lor benefice și pentru valorile nutriționale. În băuturi, simple sau amestecate cu alte fructe, nuca tigre este perfectă pentru tot felul de rețete.

Această nucă are un rol esențial în bucătăria vegană și pe piața produselor ecologice. Mulți consuma băutura chufa, produsă din nucile tigru.

Băutura poartă acest nume dat de planta din care cresc nucile tigru. Chufa conține carbohidrați, grăsimi, fibre și proteine.

Conținutul de grăsimi este aproape același cu conținutul din alte fructe uscare. 

Citește continuarea aici

Merdenele. Rețetă tradițională de plăcinte cu brânză. Preparat balcanic, foarte popular în România și Bulgaria

Mai multe articole despre:
bautura elixirul tineretii