MENIU

Bătrânii ținuți captivi în azilul groazei din Mureș ar avea râie! Informații cu puternic impact emoțional

Bătrânii ținuți captivi în azilul groazei din Mureș ar avea râie! Informații cu puternic impact emoțional

Bătrânii ținuți captivi în azilul groazei din Mureș ar avea râie, anunță șeful DSP. Administratorul azilului a fost arestat, odată cu alți doi angajați. Trei demnitari au fost demiși, iar DNA s-a sesizat cu o anchetă din oficiu pentru abuz în serviciu. Un comitet al ONU cere României să înceapă controale de amploare. Vă avertizăm, din nou, că imaginile și detaliile care urmează va pot afecta emoțional! 

Administratorul căminului, președintele unei asociații care deține ambele centre din Mureș și încă un angajat au fost reținuți de poliție după ce au ieșit la iveală ororile ascunse de aceștia. 

Șeful DSP Mureș a mărturisit că subsolul nu a fost verificat pentru că nimeni nu știa de existența acestuia.

„Nu au știut colegii de existența acelui subsol. Ei au scos autorizare pe parter și etaj”, a spus șeful DSP Mureș.

Lăsați să zacă în paturi pline de mizerie și să moară de foame. Așa au fost găsiți 30 de bătrâni și oameni cu dizabilități la subsolul unui cămin din Bărdești, județul Mureș. O tânără se afla într-o stare gravă de malnutriţie. Era piele şi os şi era acoperită de muşte. O alta plângea şi cerea apă. Accesul către acest spațiu era blocat printr-o masă de metal pe care erau așezate cărămizi.

DSP a descoperit că bătrânii ținuți captivi aveau și râie


„Doi pacienți au fost diagnosticați cu scabie și necesită tratament, motiv pentru care am informat cele două unități sanitare unde au fost cazați acești pacienți pentru a putea personalul care a intrat în contact cu ei să fie supravegheat, să urmeze tratamentul specific”, a declarat Iuliu Moldovan - director DSP Mureș, la Realitatea PLUS.

Ororile sunt confirmate și de un fost beneficiar. Acesta a povestit că oamenii internați în azil erau maltratați, sedați și ascunși departe de ochii inspectorilor.

În spatele azilului din Mureș se află o asociație, iar mai mulți membri fondatori sunt angajați ai Penitenciarului Mureș. Vorbim despre Cosmin Ionuț Păpuc, care este funcționar public în cadrul penitenciarului și Roxana Cristina Dălălău, ofițer de asistență.

În declarațiile oferite pentru presă, Cosmin Păpuc a declarat că „nimeni nu își bate joc de nimeni” și că bolnavii „găsiți la subsol”, nu „erau ținuți” acolo. El a mai spus că își asumă responsabilitatea și că toți angajații centrului și-au dat demisia.

DNA Mureș s-a autosesizat în acest caz și se fac cercetări pentru abuz în serviciu

În scandalul azilelor groazei care a ajuns subiect dezbătut în presa internațională a intervenit și Organizația Națiunilor Unite care cere controale și mai stricte. Comitetul ONU condamnă orice act de tortură, rele tratamente și condiții precare din orice fel de centru social.

Marcel Ciolacu a cerut și primele demiteri, șeful AJPIS, prefectul și subprefectul județului Mureș au rămas fără funcții.

„AJPIS controla acest centru cu o zi înainte și a spus că nu sunt probleme. S-au descoperit saltele în sera, nu a fost nimeni descoperit, acel centru nu era autorizat. Consider că anumite instituții trebuie desființate pentru că nu și-au dovedit utilitatea”, a spus Marcel Ciolacu.

Azilele groazei - Pedepse mai mari pentru rele tratamente în cămine!

Azilele groazei - Marcel Ciolacu vrea pedepse mai mari pentru rele tratamente în cămine! Premierul a declarat, vineri, că se face o analiză asupra nivelului pedepselor pentru cazuri precum cele comise în azilele din Voluntari, județul Ilfov, și Bărdești, județul Mureș, pentru o posibilă modificare a Codului Penal.

„Am dat spre analiză pedepsele pentru astfel de lucruri. Trebuie să facem o analiză foarte clară unde ne încadrăm cu nivelul pedepselor și dacă va trebui să modificăm Codul Penal în vreun sens să venim cu o modificare”, a spus Marcel Ciolacu.

Mai multe articole despre:
batrani captivi azil mures raie