MENIU

Bătrâni bătuți, plini de răni și legați de pat în azilele groazei din Prahova 

Au muncit o viață, iar la bătrânețe ajung să își trăiască ultimele clipe în mizerie şi groază. Este drama pe care o trăiesc majoritatea pensionarilor internați în aziluri. Acum, un nou caz a ieșit la iveală, la Câmpina, după ce rudele unei femei de 91 de ani au găsit-o cu mai multe vânătăi pe mâini și picioare. Vă avertizăm că urmează detalii cu un puternic impact emoțional!

Rudele femeii în vârstă de 91 de ani au cerut ajutorul poliției după ce, în timpul unei vizite la cămin, au găsit-o plină de răni. Pensionara, care suferă de demență, se afla internată de doar câteva zile. Familia a decis să o externeze de urgență. Deocamdată, nu se cunoaște motivul vânătăilor, în cauză fiind făcute verificări.

"Poliția Municipiului Câmpina a fost sesizată de către o femeie cu privire la faptul că mama sa, în vârstă de 91 ani, ar fi suferit leziuni la nivelul brațelor și picioarelor, pe durata internării într-un centru de îngrijiri medicale. În baza sesizării, s-a constituit echipa operativă, constatând faptul că cele sesizate se confirmă", a declarat Florescu Mihaela- purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Prahova.

În 2021, un alt azil din același oraș a fost în vizorul polițiștilor după ce fiica unui bărbat de 70 de ani și-a găsit tatăl plin de vânătăi. Și atunci a fost deschis un dosar penal, însă căminul funcționează în continuare.

Însă cel mai recent caz vine de la Sibiu. La finalul anului trecut, un cămin a rămas fără licență și a fost amendat cu 10.000 de lei, după ce s-a descoperit modul în care erau tratați bunicii de aici. Aceștia erau murdari și stăteau pe jos, pe gresia rece, complet neajutorați.