MENIU

Bătrân de 70 de ani, lăsat să aştepte pe holul spitalului 17 ore înainte de a fi internat

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unui bărbat care ar fi așteptat 17 ore la Spitalul de Urgență Bârlad pentru a fi interna.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul, relatat de presă, al unui bărbat în vârstă de 70 de ani din comuna vasluiană Blăgești, care a așteptat 17 ore la Spitalul de Urgență din Bârlad ca să fie internat. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 34 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății, se precizează într-un comunicat transmis de instituţie.

Bărbatul a fost adus la Spitalul de Urgență din Bârlad, în jurul orei 16.30 şi şi-a petrecut noaptea pe holul spitalului, fără însă a fi supravegheat. Internarea sa a avut loc la ora 10.00, a doua zi, la insistențele familiei.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Vaslui a precizat faptul că starea de sănătate a bărbatului nu era deloc bună, acesta prezenta o "stare de oboseală generalizată, inapetență, edeme la nivelul membrelor inferioare și abdomen voluminos".

Familia pacientului a sesizat Direcția de Sănătate Publică, dorind să depună o plângere și la poliție, întrucât, în urma anchetei interne realizate de conducerea spitalului nu s-a descoperit nicio neregulă.