MENIU

Bateria cu autonomie de 1.000 km pe care o vrei pe orice mașină electrică

În prezent, bateria cu autonomie scăzută este unul dintre motivele pentru care oamenii preferă să-și ia în continuare mașini obișnuite. Această problemă ar putea fi rezolvată datorită unei baterii inovative.

Bateria pe care o să uiți s-o mai încarci

Compania germană Innolith AG, cu sediul în Elveția, lucrează la dezvoltarea unei baterii care poate oferi o autonomie de până la 1.000 de kilometri pentru orice mașină electrică, scrie Auto Express.

Nu doar că bateria te va scăpa de stresul reîncărcărilor dese, dar va fi și mult mai sigură decât bateriile actuale pentru că reduce la minimum riscul de a se produce vreun scurt-circuit.

Această companie este specializată în fabricarea bateriilor pentru vehicule electrice și este renumită în Germania pentru faptul că bateriile lor au altă compoziție decât cele obișnuite.

Bateriile tradiționale conțin electroliți organici inflamabili, pe când bateria celor de la Innolith se bazează doar pe electroliți anorganici neinflamabili. Prin urmare, nu mai trebuie să-ți faci griji că ți-ar putea lua mașina foc în cazul un scurt-circuit.

Cât o să dureze să încarci o asemenea baterie

Din cauza densității crescute a compușilor chimici, bateria celor de la Innolith se încarcă ceva mai lent decât actualele baterii. Totuși, n-ai nevoie mereu de o încărcare 100%. Pentru încărcarea unui procent care să-ți asigure o autonomie de 400 de kilometri, durata n-ar trebui să fie mai mare decât este la bateriile tradiționale. O încărcare completă va fi lăsată, cel mai probabil, peste noapte, dar tot este un real avantaj.

În acest fel, nici insuficiența stațiilor de alimentare nu mai este o problemă așa de mare. Ai avea destulă energie cât să mergi până la un punct de încărcare mai îndepărtat.

Mai durează vreo trei sau cinci ani până când bateria ajunge pe piață, dar sigur va fi comercializată. Totuși, bateria minune pentru orice mașină electrică va fi disponibilă întâi pentru producătorii auto din Germania. Tot e bine, am putea să o vedem în dotarea viitoarelor mașini electrice ale Volkswagen și ale celorlalte companii din grupul său.

Mai multe articole despre:
tehnologie invenţii baterie maşonă