MENIU

Bătălia pentru portul Odesa: Rușii provoacă daune imense, ucrainenii folosesc drone improvizate

Foto: Profimedia

Rușii au atacat cu drone portul Odesa. Între timp, Volodimir Zelenski anunță pregătiri intense pentru contraofensiva ucraineană. Au apărut și imagini șocante cu momentele în care sute de soldați ruși sunt atacați din aer în tranșeele săpate chiar de armata lui Putin.

Numeroase înregistrări video apărute pe rețelele de socializare arată că tranșeele construite de armata rusă pentru protecția soldaților au devenit de fapt adevărate morminte. În unele secvențe sunt surprinși soldați ruși în ultimele momente din viață.

Se speculează că militarii ucraineni au început să folosească drone comerciale pentru a lansa grenade de mână și alte tipuri de muniție improvizată.

 

De cealaltă parte rușii cu au lovit cu drone portul ucrainean Odesa de la Marea Neagră şi au provocat daune imense, au anunţat autorităţile locale.

 

Între timp, președintele Volodimir Zelenski susține că se apropie ziua contraofensivei, iar forțele ucrainene se pregătesc intens, cei mai importanţi generali fiind deja pe linia frontului.

Ministerul britanic al Apărării susține că Rusia încearcă să finanțeze și să dezvolte companii militare private alternative pentru a înlocui în cele din urmă Grupul Wagner. Totul, după neînțelegerile dintre aceștia, din ultimele luni. 

 

Mai multe articole despre:
razboi razboi ucraina portul odesa armata rusa drone