MENIU

Băsescu: Eu aş discuta în campanie despre relaţia cu SUA, despre bugetul Apărării, despre banii UE

Băsescu: Eu aş discuta în campanie despre relaţia cu SUA, despre bugetul Apărării, despre banii UE

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că el ar discuta în campanie despre teme precum Parteneriatul cu SUA, despre bugetul Apărării, despre cheltuirea fondurilor de coeziune sau despre relaţia cu Ucraina, acuzându-i pe Ponta şi Iohannis că nu discută problemele principale.

"Cred că mai sunt suficiente zile şi-mi dau cu părerea: ce-aş discuta eu, dacă aş fi candidat. M-aş referi la poziţia mea cu privire la consolidarea justiţiei. M-aş referi la un lucru pe care astăzi prin atitudine candidaţii îl pun sub semnul întrebării: consolidăm Parteneriatul Strategic cu SUA sau nu. Este un lucru căruia trebuie să-i răspundă toţi candidaţii. Sau ne reorientăm spre Berlin după părerea unora sau facem aşa un ghiveci în stil dâmboviţean, puţin şi cu America, puţin şi cu Rusia, puţin şi cu China şi mai vedem noi ce facem. O astfel de abordare este o abordare ticăloasă, care face deservicii României", a afirmat Traian Băsescu, într-o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni.

Preşedintele a mai declarat că Bucureştiul se confruntă în continuare cu o criză de credibilitate după "lovitura de stat" din 2012, în pofida pactului de coabitare.

"România este într-o criză de credibilitate ca stat de drept, după lovitura de stat din vara anului 2012. Cu tot pactul meu de coabitare, n-am reuşit să conving că actuala putere este sută la sută o putere care va consolida statul de drept pentru că declaraţiile frecvente ale lui Ponta în care îşi apără corupţii, în care ameninţă, în care se bagă în justiţie, au lăsat foarte multe semne de întrebare cu privire la pactul de cooperare instituţională pe care l-am semnat cu Ponta", a subliniat şeful statului.