MENIU

Băsescu, declaraţie uluitoare: "Vina Elenei Udrea a fost că..."

Băsescu, declaraţie uluitoare: 'Vina Elenei Udrea a fost că...'

Fostul presedinte Traian Basescu a intervenit, miercuri seara, intr-o emisiune televizata, pentru a lamuri implicarea sa si a Elenei Udrea in celebrul dosar ALRO Slatina.

"E in spatiul public o mare minciuna si am ocazia sa o clarific. Ma refer la interventia in favoarea ALRO. Iata ce reclama managementul de la ALRO: Li se asigurase doar 60% din energia electrica necesara functionarii pe 12 luni. Mai mult, cand i-am primit in audienta, mi s-a spus ca trebuie sa dea si spaga in timpul anului ca pana la sfarsitul anului sa-si poata asigura toata cantitatea de energie electrica. Un producator de aluminiu trebuie sa faca pe cel putin un an de zile contractul de import bauxita. Trebuie sa-si faca contractele de transport bauxita. Or, atat timp cat prin Ministerul Industriilor i se asigura doar undeva intre 60-65% din necesarul de energie, uzina nu putea sa contracteze nici bauxita, nici transportul", a declarat Traian Basescu, la B1 TV.

Fostul sef de stat a sustinut ca a intervenit doar ca sa-i garanteze combinatului din Slatina necesarul de energie pentru tot anul, "daca asa cere interesul national".

Mai mult, scrie ziare.com, fostul presedinte nu a ratat inca o ocazie sa o apere pe Elena Udrea.

"Vina Elenei Udrea a fost ca era sefa Cancelariei Prezidentiale si imi dadea memoriile. Ea era cu programul si cu agenda, si cu primirile", a sustinut Basescu.