MENIU

Barroso vizitează România

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durau Barroso, a început o vizită oficială în România. Prima escală a fost Sibiul, unde Barroso a participat la Reuniunea Ecumenică Europeană şi i-a adus un omagiu post-mortem preafericitului Patriarh Teoctist. După-amiază, comisarul european le-a vorbit parlamentarilor români, în plenul reunit al celor două camere.

Jose Manuel Durao Barroso şi-a început în limba română discursul în faţa celor 2500 de delegaţi prezenţi la adunarea ecumenică. "Mă bucur că această întâlnire are loc într-un nou stat membru şi-i mulţumesc guvernului român pentru călduroasa primire", a declarat preşedintele Comisiei Europene.

Barosso a evocat şi memoria preafericirului Patriarh Teoctist. "Condoleanţele mele sincere la moartea recenta a Preafericitului Teoctist. Aş fi vrut să-i mulţumesc pentru pentru contribuţia la promovarea dialogului între bisericile ortodoxă şi catolică", a mai spus acesta.

Preşedintele Comisiei Europene a vizitat apoi Sibiul, avându-l drept ghid pe primarul Klaus Johannis.

Preşedintele Comisie Europene a ajuns apoi şi în faţa camerelor reunite ale Parlamentului. El s-a declarat mulţumit de parcursul României pe drumul european, dar a afirmat că reformele trebuie să continue. "Intrarea României în UE a fost o poveste de succes atât pentru România cât şi pentru Uniunea Europeană", a declarat preşedintele Comisiei Europene.

Nu toţi parlamentarii au fost însă intersaţi de discursul preşedintelui Comsiei Europene. Cum era trecut de ora prânzului şi îşi terminaseră treaba, senatorii au plecat în teritoriu. Deputaţii, în schimb, au fost mai numeroşi. Asta nu înseannă că discursul i-a şi captat.
Mai multe articole despre:
UE parlament vizită José Manuel Durao Barroso