MENIU

Barna s-a întâlnit cu Iohannis pentru a tranșa criza politică: Variantele găsite de cei doi oficiali pentru ieșirea din impas

Klaus Iohannis și Dan Barna

Dan Barna s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis, ieri seară. Întâlnirea a avut loc după ce USR PLUS a solicitat în mod repetat o ședință de urgență a coaliției, dar și o întâlnire cu președintele.

Dan Barna, președintele USR și vicepremier a avut o întâlnire cu președintele României - Klaus Iohannis, la Sibiu, spun surse USR-PLUS.

„Dan Barna a discutat ieri cu Klaus Iohannis după ședința de guvern. Singurul motiv pentru care Dan Barna a fost doar el la Klaus Iohannis este pentru că eu nu sunt încă în București, iar domnul Cioloș e în recuperare după Covid.

Președintele a vrut să înțeleagă poziția exprimată de USR PLUS, Dan Barna i-a explicat foarte clar poziția și rațiunile pentru care ne-am poziționat în acest fel. Concluzia a fost ca începând de luni, în cadrul coaliției să mergem să căutăm soluții", a declarat europarlamentarul USR PLUS - Dragoș Tudorache, vineri, la un post TV.

Cei doi oficiali au avut discuții cu privire la situația politică actuală generată de demiterea ministrului Sănătății - Vlad Voiculescu, urmată de retragerea sprijinului politic din partea USR PLUS premierului Florin Cîțu. Vicepremierul Dan Barna a anunțat miercuri, după ședința de criză din interiorul Alianței în urma demiterii ministrului Vlad Voiculescu, că alianța i-a retras sprijinul politic premierului Florin Cîțu din cauza remanierii ministrului Sănătății.

În ciuda divergențelor dintre USR și premierul Florin Cîțu, miniștrii alianței s-au prezentat, miercuri, la ședința de Guvern, semnalul acestora fiind unul de pace politică.

Florin Cîțu: Guvernarea funcționează

„Opinii personale nu comentez. Aș vrea să îi asigur pe români că Guvernarea funcționează. Ieri am avut ședință de Guvern, lucrurile au mers foarte bine. Încrederea în acest Guvern o vedem la investitorii străini. Această încredere în Guvernul Florin Cîțu există și este foarte bună”, a spus premierul vineri.

Mai multe articole despre:
barna iohannis criza