MENIU

Barna nu exclude candidatura lui Cătălin Drulă la următoarele alegeri pentru șefia USR: Cred că ar fi foarte bun

USR

Dan Barna evită să ofere un răspuns legat de o eventuală candidatură a sa la şefia USR la următoarele alegeri, însă nu exclude candidatura lui Cătălin Drulă pentru cea mai importantă funcție din partid. Fostul lider susține însă că toți membrii Uniunii Salvați România se află în prezent "în spatele lui Drulă", care a preluat interimatul după demisia lui Dacian Cioloș de la conducerea partidului. 

"Avem un președinte interimar. Cătălin Drulă duce partidul mai departe în acest moment.

Asta s-a întâmplat. E regretabil (demisia lui Cioloș de la șefia USR - n.r.). Drulă e preșdinte și suntem în spatele lui. Cred ca ar fi un candidat foarte bun (la alegerile pentru șefia partidului - n.r.). Eu atat am avut de spus. E în regulă", a afirmat Dan Barna, la Parlament, întrebat fiind dacă va candida și el la alegerile din 2023. 

Cătălin Drulă a anunțat, marți, în prima conferință de presă susținută de la preluarea interimatului la șefia USR, că formațiunea va ieși întărită în urma schimbării neașteptate și se va "reconecta la oameni", ca principal vector al Opoziției constructive.

"Am mare încredere în viitorul acestui partid. Sunt convins că vom ieși din acest moment mai puternici. USR va face o opoziție pe bune. Vom lupta cu un sistem corupt și inept. Vom avea pentru fiecare minister și agenție câte un grup de monitorizare. USR va face opoziție pe tot terenul. Ne reconectăm la oameni", a a declarat Drulă, în prima sa conferință de presa ca președinte interimar al USR. 

Mai mult, Drulă a lansat noi atacuri la adresa președintelui Klaus Iohannis, pe care l-a indicat drept principal responsabil pentru discreditarea reformelor.

"Zilele confortului în această Coaliție disfuncțională s-au terminat, s-a dovedit că această coaliție este incapabilă să conducă România," a mai declarat Drulă, indicând-l pe șeful statului drept principal responsabil pentru situația în care s-a ajuns și la creșterea în popularitate a orientărilor antioccidentate și populiste.  

"Motivul este marea trădare a agendei reformiste, în toamna anului trecut, de către Klaus Iohannis," a afirmat liderul USR.

Întrebat dacă va candida pentru șefia partidului, Drulă a afirmat că deocamdată nu a luat o decizie.

"Asta este o decizie pe care o voi lua în momentul în care vom organiza Congresul pentru un președinte plin al USR. (...) Nu o să-mi dau demisia din această funcție. Nu vreau să comentez gestul lui Dacian Cioloș, eu am ajuns președinte interimar pentru că sunt cel mai votat vicepreședinte, nu am candidat la funcția de președinte al USR”, a mai spus Cătălin Drulă.
 
Reamintim că Dacian Cioloș a demisionat, luni, de la șefia USR, după ce i-a fost respins programul politic. 
 
Mai multe articole despre:
dan barna usr catalin drula dacian ciolos sefie usr